ΚΥΠΡΟΣ

Σιαρλή: Απέχουμε πολύ από το ακραίο σενάριο της Pimco

Σιαρλή: Απέχουμε πολύ από το ακραίο σενάριο της Pimco

Ακραίο σενάριο προτείνει η Pimco στην περίπτωση της Κύπρου, αλλά η Λευκωσία διαφωνεί και γίνονται διαβουλεύσεις και συζητήσεις με το διεθνή συμβουλευτικό οίκο, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών, Βάσος Σιαρλή.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΡΙΚ ο κ. Σιαρλή ανέφερε ότι η Pimco έχει υποβάλει γραπτώς την έκθεσή της στα μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής. Είπε επίσης ότι οι θέσεις της Λευκωσίας απέχουν πολύ από το ακραίο σενάριο που εισηγείται η Pimco και παρά τις συζητήσεις που έγιναν δεν κατέστη δυνατό να γεφυρωθούν οι διαφορές. Ο κ. Σιαρλή πρόσθεσε ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να τονίζει τις διαφωνίες της, οι οποίες θα καταγράφονται και εξέφρασε την ευχή να βρεθεί η χρυσή τομή. Όταν παρουσιάζεις τεκμηριωμένα τα αιτήματά σου και επιμένεις, είπε, επιτυγχάνεις θετικά αποτελέσματα.

Εν αναμονή της απάντησης της Ρωσίας

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται στο ακουστικό αναμένοντας την απάντησης της Ρωσίας στο αίτημα για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής του δανείου των 2,5 δισ. ευρώ εως το 2021. Υπήρξε κατανόηση στο αίτημά μας, είπε και ευελπιστούμε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα το ικανοποιήσει. Για τη συμμετοχή της Ρωσίας στο πακέτο βοήθειας προς την Κύπρο ο κ. Σιαρλή είπε ότι είχαν γίνει βολιδοσκοπήσεις σε επίπεδο Eurogroup. Απαντώντας σε ερώτηση ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να έχει βολιδοσκοπηθεί από το Eurogroup και άλλη χώρα πέραν της Ρωσίας. Απέφυγε ωστόσο να πει οτιδήποτε περισσότερο, αναφέροντας ότι αυτά είναι θέματα του Eurogroup, το οποίο κάνει απευθείας τις επαφές του.