ΚΥΠΡΟΣ

Στα σκουπίδια 16,5 τόνοι μπιφτεκιών στην Κύπρο

Στα σκουπίδια 16,5 τόνοι μπιφτεκιών στην Κύπρο

Δεκαεξίμιση τόνοι μπιφτεκιών στην Κύπρο δεσμεύτηκαν και ακολούθως καταστράφηκαν, λόγω του διατροφικού σκανδάλου με τη χρησιμοποίηση του αλογίσιου κρέατος για την παρασκευή τους.

Ο αναπληρωτής προϊστάμενος των υγειονομικών υπηρεσιών Χρήστος Χρήστου, επιβεβαιώνοντας δημοσίευμα της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", δήλωσε το πρωί στο ΡΙΚ, ότι ενδεχομένως να πρόκειται για ποσότητα που είχε δεσμευτεί για προληπτικούς λόγους από την ίδια την εταιρεία στις αρχές Ιανουαρίου, λόγω του σάλου που είχε δημιουργηθεί στην Ιρλανδία.

Είπε επίσης ότι πιθανό η εταιρεία να προχώρησε στην καταστροφή της ποσότητας αυτής, λόγω και του ενδεχομένου η ημερομηνία ανάλωσης να έληγε σύντομα.

Ο κ. Χρήστου ανέφερε ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες έχουν δεσμεύσει ποσότητες μπιφτεκιών από την Ιρλανδία και την Αγγλία, μέχρι να ξεκαθαρίσει η κατάσταση και ζήτησαν από τις πέντε εταιρείες που τα εισάγουν, να διαβεβαιώσουν ότι δεν εμπλέκονται.

Οι τρεις εταιρείες, είπε, προσκόμισαν πιστοποιητικά με διαβεβαιώσεις ότι χρησιμοποιήθηκε κρέας από την τοπική παραγωγή. Οι άλλες δύο, πρόσθεσε, δεν τα έφεραν ακόμη και οι ποσότητές τους παραμένουν δεσμευμένες.

Ολλανδός έμπορος ο κυριότερος ύποπτος

Ολλανδός έμπορος κρεάτων, θεωρείται τώρα ως ο κυριότερος ύποπτος για το διατροφικό σκάνδαλο. Οπως γράφει η εφημερίδα Quardian, πρόκειται για τον διευθυντή εταιρείας η οποία είναι εγγεγραμμένη στην Κύπρο αλλά λειτουργεί από την Αμβέρσα του Βελγίου. Ο ύποπτος, μιλώντας στην εφημερίδα επιβεβαίωσε ότι είχε αγοράσει φορτίο κρέατος αλόγου από δύο σφαγεία της Ρουμανίας και το πώλησε σε γαλλική εταιρεία. Ο Ολλανδός έμπορος, πέρυσι είχε καταδικαστεί για παρόμοια υπόθεση.

Πηγη icyprus