ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές εκλογές: Νίκη του Αναστασιάδη δείχνουν τα exit polls

Κυπριακές εκλογές: Νίκη του Αναστασιάδη δείχνουν τα exit polls

Ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Νίκος Αναστασιάδης θα είναι εκτός απροόπτου ο επόμενος πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Τη σαφή επικράτηση του κ. Νίκου Αναστασιάδη, του "Δημοκρατικού Συναγερμού", με ποσοστό 57,5% έως 61,5%, έναντι του υποψηφίου του ΑΚΕΛ κ. Σταύρου Μαλά στις εκλογές για την ανάδειξη του εβδόμου προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας μαρτυρούν οι δημοσκοπήσεις εξόδου των παγκύπριων ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.

Τα ποσοστά που δίνουν τα κανάλια είναι τα ακόλουθα:

  • ΡΙΚ : Αναστασιάδης 57,5% - 61,5% - Μαλάς 38,5% - 42,5%
  • Μega : Αναστασιάδης 57% - 60% - Μαλάς 40% - 43%
  • Σίγμα : Αναστασιάδης 58,6% - 62,6% - Μαλάς 37,4% - 41,4%
  • ΑΝΤ-1 : Αναστασιάδης 58% - 62% - Μαλάς 38% - 42%

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα επιτελεία των δύο μονομάχων επιδόθηκαν σε τιτάνιο αγώνα έως την ύστατη στιγμή, προκειμένου να αντλήσουν όσες περισσότερες ψήφους από το εκλογικό σώμα.

Όπως σημειώνουν πολιτικοί παρατηρητές, το δίλημμα των εκλογών αφορά στη δυνατότητα του νέου προέδρου να υπογράψει με επωφελείς όρους την δανειακή σύμβαση με τους Ευρωπαίους πιστωτές και να διαχειριστεί με αποτελεσματικό τρόπο την παρατεταμένη οικονομική κρίση, έτσι ώστε να επιτευχθεί το συντομότερο δυνατόν η οικονομική ανάκαμψη.

Στις Βρυξέλλες πάντως εκτιμούν ότι ο νέος πρόεδρος δεν θα έχει ανοχή τόσο εντός όσο και εκτός Κύπρου, όσο τουλάχιστον συνέβη με τον απερχόμενο πρόεδρο κ. Δημήτρη Χριστόφια ενώ τα διλήμματα που άφησε ο κ. Γιώργος Λιλλήκας δεν αποκλείεται να απαντηθούν από την κοινωνία της Μεγαλονήσου με εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και εντάσεις.