ΚΥΠΡΟΣ

Γ. Ομήρου: Όχι στην υποδούλωση-Δεν θα γίνουμε αποικία

Γ. Ομήρου: Όχι στην υποδούλωση-Δεν θα γίνουμε αποικία

Λάβρος κατά του νομοσχεδίου εμφανίστηκε ο πρόεδρος της κυπριακής βουλής Γιαννάκης Ομήρου, λέγοντας ότι θα ψηφίσει «όχι» σε μία συμφωνία η οποία, όπως είπε, θα καταστήσει την Κύπρο εκ νέου αποικία.

Μετά την απόρριψη των μέτρων θα συζητηθεί η έκδοση εθνο-ομολόγου για την εξασφάλιση ρευστότητας, πρόσθεσε, ενώ, όπως μεταδίδει το sigmalive, δήλωσε έτοιμος να στηρίξει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας μετά την απόρριψη του νομοσχεδίου.

Στη συνέχεια της συζήτησης στην Κυπριακή Βουλή, ο Βουλευτής του Ευρωπαϊκού Κόμματος, Δημήτρης Συλλούρης, επιτέθηκε εναντίον των Ευρωπαίων εταίρων, τονίζοντας ότι «Είμαστε πιο Ευρωπαίοι» από αυτούς.

Ανέφερε όμως ότι καταψηφίζοντας το νομοσχέδιο, δεν λύνεται το πρόβλημα και πως πρέπει με μεθοδικότητα και ενωμένοι να «βρούμε μόνοι μας τις λύσεις».

Για προσπάθεια «επιβολής μια νέας μορφής αποικιοκρατίας», έκανε λόγο στην κυπριακή βουλή ο Βουλευτής των οικολόγων Γ. Περδίκης

Όπως είπε, αυτό που συνέβη με την απόφαση του Eurogroup ήταν μια απαράδεκτη και ατιμωτική απόφαση της ΕΕ και του ΔΝΤ που προσπάθησαν να στερήσουν από την Κύπρο μια από τις σημαντικότερες πηγές ανάπτυξης, που είναι οι ξένες επενδύσεις.

Αποκάλυψε ότι στις επαφές με Γερμανούς βουλευτές, οι Κύπριοι βουλευτές δέχτηκαν προσβολές. «Αν έχουν διαφορές οι Γερμανοί με τους Ρώσους», είπε, «το γήπεδο της επίλυσης δεν είναι η Κύπρος και η διάλυση της οικονομίας της».

«Αν αυτή είναι η Ευρώπη, εμείς δεν είμαστε σε αυτή την Ευρώπη», κατέληξε ο κ. Περδίκης.