ΚΥΠΡΟΣ

Θρίλερ: Χωρίς συμφωνία με τρόικα πάει στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

Θρίλερ: Χωρίς συμφωνία με τρόικα πάει στις Βρυξέλλες ο Αναστασιάδης

Ολοκληρώθηκε στη 1.00 μετά τα μεσάνυχτα η μαραθώνια συνεδρία του Συμβουλίου Αρχηγών την οποία συγκάλεσε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Αναστασιάδης, για να συζητήσουν τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης της Κύπρου με τους δανειστές της.

Στη διάρκεια της συνεδρίας οι πολιτικοί αρχηγοί έτυχαν και ενημέρωσης από την αντιπροσωπεία της Τρόικα που βρίσκεται στην Κύπρο.

O Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης αναχωρεί στις 7.15 το πρωί με ειδική πτήση για τις Βρυξέλλες, όπου θα συνεχίσει τις διαβουλεύσεις για την ολοκλήρωση της δανειακής σύμβασης για τη διάσωση της κυπριακής οικονομίας. Οι διαπραγματεύσεις βρίσκονται σε πολύ λεπτή φάση.

Όπως επισημαίνει σε γραπτή ανακοίνωση του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Χρήστος Στυλιανίδης:

"Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και τα περιθώρια πολύ ασφυκτικά. Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θα συνοδεύεται από τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του ΔΗΣΥ κ. Αβέρωφ Νεοφύτου, τον Υπουργό Οικονομικών κ. Μιχάλη Σαρρή και τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο κ. Χρήστο Στυλιανίδη.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα πλαισιώνει ομάδα διευθυντικών στελεχών της Κεντρικής Τράπεζας και του Υπουργείου Οικονομικών από τους κ.κ. Γιώργο Συρίχα, Αντρέα Τρόκκο και Γιώργο Παντελή. Ο Πρόεδρος έχει προγραμματισμένες συναντήσεις με Ευρωπαίους αξιωματούχους, καθώς και με τη διευθύντρια του ΔΝΤ κα Κριστίν Λαγκάρτ.

Στις 7.00 το βράδυ είναι προγραμματισμένη συνεδρία του Eurogroup με αποκλειστικό θέμα τη δανειακή σύμβαση με την Κύπρο. Καθόλη τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες οι αρχηγοί των κομμάτων θα βρίσκονται σε διαρκή συνεδρία στο Προεδρικό Μέγαρο και θα διαβουλεύονται με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Νίκο Αναστασιάδη"