ΚΥΠΡΟΣ

Σαρρής: Ίσως γίνουν νέες περικοπές μισθών στην Κύπρο

Σαρρής: Ίσως γίνουν νέες περικοπές μισθών στην Κύπρο

Ο υπουργός Οικονομικών, Μιχάλης Σαρρής, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο νέων περικοπών στους μισθούς και τις συντάξεις.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΡΙΚ "Επωνύμως", ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτό θα εξαρτηθεί από τις διαπραγματεύσεις που θα έχει η Κυβέρνηση με την Τρόικα τις επόμενες ημέρες για την ολοκλήρωση του Μνημονίου.

Ο κ. Σαρρής χαρακτήρισε μεγάλη επιτυχία την πρώτη απόφαση του Eurogroup και διατύπωσε την εκτίμηση ότι εάν εφαρμοζόταν δεν θα οδηγείτο σε διάσπαση η Λαϊκή Τράπεζα.

Αναφερόμενος στη διαδικασία εκκαθάρισης στη Λαϊκή, ο υπουργός Οικονομικών είπε ότι υπολογίζεται να ολοκληρωθεί σε μια δεκαετία.

Για το ποσοστό κουρέματος στη Τράπεζα Κύπρου, ο κ. Σαρρής είπε ότι αυτό θα καθοριστεί επακριβώς όταν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.

Ο υπουργός των Οικονομικών, αποκάλυψε ότι ο κατήφορος για την Λαϊκή Τράπεζα, άρχισε το 2006, όταν, όπως είπε, η Τράπεζα έπεσε στα χέρια ανθρώπων που παραχωρούσαν ανεξέλεγκτα τεράστια ποσά σε δάνεια, κυρίως στον ελληνικό χώρο.

Είπε ακόμη, πως όταν ανέλαβε επικεφαλής στη διοίκηση της Λαϊκής, η Τράπεζα ήταν ήδη σε πολύ κακή κατάσταση και κρατήθηκε στον αναπνευστήρα για δύο χρόνια.

Προσπαθήσαμε, πρόσθεσε, να κερδίσουμε χρόνο, μέχρι να προσφύγει η Κύπρος στο Μηχανισμό Στήριξης.

Για τις ιδιωτικοποιήσεις ημικρατικών οργανισμών, ο Μιχάλης Σαρρής είπε ότι το θέμα παραμένει στο τραπέζι εφόσον περιλαμβάνονται στο Μνημόνιο. Πρόσθεσε ωστόσο, ότι αυτό δεν σημαίνει ότι θα γίνουν αμέσως και ατάκτως.

ΠΗΓΗ icyprus