ΚΥΠΡΟΣ

Χρυσόστομος Κύπρου: Ο λαός μας θα δεινοπαθήσει

Χρυσόστομος Κύπρου: Ο λαός μας θα δεινοπαθήσει

«Τα πράγματα είναι χειρότερα από το 1974, σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου

Απαισιόδοξος για το μέλλον της Μεγαλονήσου εμφανίζεται ότι ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος.

«Ο λαός μας θα δεινοπαθήσει», σημειώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση, τονίζοντας σε δραματικό τόνο ότι «τα πράγματα είναι χειρότερα από το ’74. Θα καταλήξουμε να παίρνουμε το 1/2 του μισθού μας».

Ο κ. Χρυσόστομος παραδέχτηκε πως έχουν γίνει λάθη, ωστόσο όπως τόνισε οι Ευρωπαίοι ήθελαν να τιμωρήσουν την Κύπρο.

Ο αρχιεπίσκοπος Κύπρου δήλωσε πως υπάρχουν εναλλακτικές ενώ υποστήριξε πως «με τα μυαλά που κουβαλούν οι εταίροι η Ευρωζώνη θα διαλυθεί. Πρέπει η Κύπρος να ετοιμαστεί για την έξοδό της από το ευρώ».

Για το άνοιγμα των Τραπεζών ο κ. Χρυσόστομος εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι Κύπριοι θα δείξουν πατριωτισμό και δεν θα τρέξουν να πάρουν τις καταθέσεις τους, κάτι που πιστεύει ότι θα κάνουν και οι ξένοι καταθέτες. Επίσης, ανέφερε ότι έχει προσκαλέσει σε γεύμα εργασίας Ρώσους επιχειρηματίες οι οποίοι έχουν off shore εταιρείες, ώστε να μην φύγουν από τη μεγαλόνησο.

Τέλος ερωτηθείς για την απόφασή του να διαθέσει την εκκλησιαστική περιουσία στο κράτος, ο κ. Χρυσόστομος τόνισε ότι η περιουσία ανήκει στο λαό, γιατί η εκκλησία είναι ο λαός, ενώ διευκρίνισε ότι μιλά για την περιουσία της Αρχιεπισκοπής. Επισήμανε δε ότι η περιουσία είναι ιερότατατη και πως είναι θεματοφύλακές της, γι΄αυτό και θα είναι πολύ προσεκτικοί στο πως και με ποιον τρόπο θα εκμεταλλευθεί.