ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Κασουλίδη - Μπαν Γκι Μουν στις 8 Μαϊου

Συνάντηση Κασουλίδη - Μπαν Γκι Μουν στις 8 Μαϊου

Για το απόγευμα της Τετάρτης, 8 Μαΐου (11 μμ ώρα Κύπρου) διευθετήθηκε τελικά η συνάντηση του Υπουργού Εξωτερικών Ιωάννη Κασουλίδη, με τον ΓΓ του ΟΗΕ, Μπαν γκι Μουν, στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών. Πηγή του διεθνούς οργανισμού είπε πως γίνεται με αίτημα της κυπριακής πλευράς.

Διπλωματικές πηγές επιβεβαίωσαν την πληροφορία, λέγοντας ότι καθώς ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών φτάνει εκείνη τη μέρα στις ΗΠΑ για τη συνάντηση της Παρασκευής με τον Αμερικανό ομόλογό του Τζον Κέρι, κρίθηκε σκόπιμο να ζητηθεί να έχει συνομιλία με το ΓΓ του ΟΗΕ και να του μεταφέρει απευθείας τις απόψεις της κυπριακής κυβέρνησης, όπως αναπτύχθηκαν πρόσφατα και στον ειδικό του σύμβουλο Αλεξάντερ Ντάουνερ, στις συναντήσεις που είχε στη Λευκωσία με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον κ. Κασουλίδη.

Ο Υπουργός Εξωτερικών αμέσως μετά θα αναχωρήσει για την Ουάσιγκτον. Την Πέμπτη θα έχει συναντήσεις με επιφανή μέλη του Κογκρέσου και το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο με τον Αρχιεπίσκοπο Δημήτριο και ηγετικούς παράγοντες της Ομογένειας, με τους οποίους θα συζητήσει τα θέματα αλληλεγγύης προς την Κύπρο, σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο μήνα και ο κ. Κασουλίδης συμμετείχε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Νωρίτερα θα μιλήσει στο Ινστιτούτο Μπρούκινκς. Αν και θεωρείται βέβαιη η πραγματοποίηση συνάντησης με τον Αντιπρόεδρο Τζο Μπάιντεν, δεν έχει ακόμη δοθεί ημερομηνία από το Λευκό Οίκο.

ΠΗΓΗ icyprus