ΚΥΠΡΟΣ

Ταμεία Προνοίας - σχέδιο εξόδου από Τρ.Κύπρου στη Βουλή

Ταμεία Προνοίας - σχέδιο εξόδου από Τρ.Κύπρου στη Βουλή

Με δύο καυτά θέματα στην ατζέντα συνεδριάζει σήμερα η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, τη διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και το σχέδιο εθελούσιας εξόδου από την Τράπεζα Κύπρου.

Ενώπιον της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών θα παρουσιαστούν σήμερα στις 11.00 ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου και ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Πανίκος Γεωργιάδης για το θέμα των κυβερνητικών ενεργειών όσον αφορά στη διασφάλιση των Ταμείων Προνοίας και Συντάξεων.

Στη συνεδρία έχουν κληθεί να παραστούν και ο Έφορος Ταμείων Προνοίας Θεοφάνης Τρύφωνος και ο Πρόεδρος της ΕΤΥΚ Λοΐζος Χατζηκωστής, καθώς και εκπρόσωποι του Γραφείου του Γενικού Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, ο Αναλογιστής Ταμείων Προνοίας, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής της CYTA, ο Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου και ο Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, εκπρόσωποι της ΟΕΒ και του ΚΕΒΕ, των συνδικαλιστικών οργανώσεων ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΔΕΟΚ, ΠΟΑΣ και των συνδικαλιστικών οργανώσεων της CYTA και της ΑΗΚ.

Εξάλλου, υπό το μικροσκόπιο της Επιτροπής θα βρεθεί σήμερα και η πρόταση του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου για την εθελούσια έξοδο των υπαλλήλων της, στην παρουσία και του Προέδρου και των μελών του ενδιάμεσου Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Κύπρου.

Σημειώνεται ότι το σχέδιο εθελούσιας εξόδου της Τράπεζας, το οποίο ανακοινώθηκε στις 2 Ιουλίου, προνοεί την καταβολή ενός εφάπαξ ποσού ως αποζημίωση που δεν θα ξεπερνά τις 150,000 ευρώ και την κατάθεση τουλάχιστον του 50% του ποσού αποζημίωσης στις δανειακές υποχρεώσεις του κάθε εργαζόμενου.

Αιτήσεις για συμμετοχή στο σχέδιο το προσωπικό μπορεί να υποβάλει μεταξύ 8 και 26 Ιουλίου, ενώ ως τελευταία ημερομηνία αποχώρησης έχει καθοριστεί η 31η Ιουλίου.

ΠΗΓΗ icyprus