ΚΥΠΡΟΣ

Πριν το Σαββατοκύριακο το πρώτο προσχέδιο αξιολόγησης Τρόικας

Πριν το Σαββατοκύριακο το πρώτο προσχέδιο αξιολόγησης Τρόικας

Θετικά είναι τα μηνύματα μέχρι στιγμής από την αξιολόγηση της Τρόικας, με το πρώτο προσχέδιο της αξιολόγησης να αναμένεται να δοθεί στην Κυβέρνηση πριν το Σαββατοκύριακο.

Όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ οι προσπάθειες της Κυβέρνησης επικεντρώνονται στην πλήρη αξιοποίηση του επόμενου χρονικού διαστήματος, έτσι ώστε να κλείσουν όλα τα σημεία που αφορούν στην εφαρμογή του Μνημονίου μέχρι το τέλος Ιουλίου και να υπάρξει θετική αξιολόγηση.

Σήμερα, Πέμπτη, στο πρόγραμμα των τεχνοκρατών της Τρόικας στο Υπουργείο Οικονομικών συμπεριλαμβάνεται πρωινή σύσκεψη η οποία έχει ως στόχο την παρακολούθηση της προόδου που έχει επιτευχθεί εφ’ όλης της ύλης μέχρι στιγμής (follow up meeting).

Σύμφωνα με πηγές του ΚΥΠΕ, η αποστολή της Τρόικας, μετά από μελέτη και επεξεργασία των στοιχείων που έλαβε κατά τις προηγούμενες ημέρες, αναμένεται να ζητήσει οποιεσδήποτε διευκρινίσεις χρειάζεται για την προετοιμασία της αξιολόγησής της.

Σημειώνεται ότι έχει κληθεί να υποβάλει το πρώτο προσχέδιο της αξιολόγησής της αν είναι δυνατόν μέχρι το Σαββατοκύριακο, έτσι ώστε να δοθεί χρόνος στο Υπουργείο να το επεξεργαστεί και να επανέλθει με τις δικές του παρατηρήσεις.

Σήμερα, στην Κεντρική Τράπεζα δεν έχουν προγραμματιστεί οποιεσδήποτε συναντήσεις ή συσκέψεις.