ΚΥΠΡΟΣ

Συνελήφθησαν 4 ύποπτοι για τη διάρρηξη χρυσοχοείου στην Κάτω Πάφο

Συνελήφθησαν 4 ύποπτοι για τη διάρρηξη χρυσοχοείου στην Κάτω Πάφο

Λεπτομέρειες για τη σύλληψη τεσσάρων ατόμων σε σχέση με τη σημερινή διάρρηξη σε κοσμηματοπωλείο στην Κάτω Πάφο έδωσε ο Αστυνομικός Διευθυντής Πάφου Νίκος Σοφοκλέους.

Σε δηλώσεις του στο κοσμηματοπωλείο, ανέφερε πως στη διάρρηξη που έγινε στις 5.30 τα ξημερώματα, επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος, οι διαρρήκτες εισέβαλαν θρυμματίζοντας τη γυάλινη προσθήκη του καταστήματος.

Σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους, τα τέσσερα άτομα που φέρονται να ενεπλάκησαν στη διάρρηξη επέβαιναν αυτοκινήτου και αφού απέσπασαν από το χρυσοχοείο μεγάλη ποσότητα χρυσαφικών και ρολογιών μεγάλης αξίας, τα έβαλαν σε τσάντα και τράπηκαν σε φυγή.

Η αστυνομία κινητοποιήθηκε άμεσα και αξιολογώντας κάθε πληροφορία σε ελάχιστο χρονικό διάστημα βρέθηκε στα ίχνη των διαρρηκτών, πρόσθεσε.

Στο έργο της αστυνομίας για εντοπισμό των δραστών, εξήγησε, κινητοποιήθηκε ελικόπτερο και αστυνομικοί μοτοσικλετιστές της ομάδας Ζ.

Όπως ανέφερε ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου, περίπολος της Αστυνομικής Διεύθυνσης Πάφου, η οποία βρισκόταν κοντά στη σκηνή, άκουσε το θόρυβο αλλά και τον ήχο του συστήματος συναγερμού που ήχησε.

Αμέσως τα μέλη της Δύναμης ευαισθητοποιήθηκαν προστρέχοντας στο μέρος, ενώ με την άφιξη τους στη σκηνή, παρατήρησαν ένα αυτοκίνητο, μάρκας ΒMW χρώματος μπλε, να εγκαταλείπει το μέρος με ιλιγγιώδη ταχύτητα, ο οδηγός του οποίου φορούσε κουκούλα, είπε.

Η καταδίωξη, σύμφωνα με τον κ. Σοφοκλέους. συνεχίστηκε για αρκετή ώρα ενώ σε κάποια στιγμή - όπως είπε- λόγω της πιεστικής καταδίωξης από τους αστυνομικούς της ομάδας Ζ, οι φερόμενοι ως δράστες εγκατέλειψαν το αυτοκίνητο στην περιοχή Κισσόνεργας μέσα στις φυτείες μπανανών και τράπηκαν σε φυγή.

Ανέφερε ακόμα ότι μετά από οδηγίες που δόθηκαν στους αστυνομικούς και με την άφιξη και άλλων μελών της Δύναμης, αποκλείστηκε περιμετρικά το σημείο όπου είχαν εγκαταλείψει το αυτοκίνητο-, σε ακτίνα περίπου 2 χιλιομέτρων, με αποτέλεσμα να εντοπιστούν και τα 4 άτομα, μαζί με την κλοπιμαία περιουσία.

Σύμφωνα με τα όσα έχει δηλώσει ο κ. Σοφοκλέους, τα τέσσερα πρόσωπα που είναι Ευρωπαίοι υπήκοοι μεταφέρθηκαν στα γραφεία του Τμήματος Ανιχνεύσεως Εγκλημάτων, όπου «παραδέχτηκαν τη διάπραξη της διάρρηξης του χρυσοχοείου», όπως είπε.

Ο κ. Σοφοκλέους είπε πως μέχρι στιγμής οι ύποπτοι για τη διάρρηξη, όπως διαφαίνεται, δεν έχουν απασχολήσει ξανά την αστυνομία, αλλά θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες εξετάσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσο εμπλέκονται σε άλλα αδικήματα παρόμοιας φύσεως και σε άλλες υποθέσεις, οι οποίες απασχόλησαν στο παρελθόν την αστυνομία.

Ο αστυνομικός διευθυντής Πάφου ευχαρίστησε και συνεχάρη τους αστυνομικούς οι οποίοι εργάζονταν αλλά και τα υπόλοιπα μέλη της Δύναμης, τα οποία κλήθηκαν για να συμμετάσχουν στην επιχείρηση, για την άμεση κινητοποίησή τους.

«Φαίνεται για ακόμη μια φορά ότι τα μέτρα τα οποία λαμβάνονται στην επαρχία Πάφου αποδίδουν. Δεν μπορεί να είναι τυχαίο ακόμη ένα γεγονός επιτυχίας, το οποίο συνέβη στην Πάφο» σημείωσε.

Μέχρι στιγμής η κλαπείσα περιουσία δεν έχει εκτιμηθεί αλλά σύμφωνα με την παραπονούμενη είναι μεγάλης χρηματικής αξίας.