ΚΥΠΡΟΣ

Συλικιώτης: «Καθυστερούμε επικίνδυνα στο Φυσικό Αέριο»

Συλικιώτης: «Καθυστερούμε επικίνδυνα στο Φυσικό Αέριο»

Σοβαρές καθυστερήσεις στο λεγόμενο οδικό χάρτη που διαμόρφωσε η νέα κυβέρνηση στο θέμα της διαχείρισης του φυσικού αερίου κάνει λόγο ο τέως Υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης.

Μιλώντας στην Πρώτη Εκπομπή του Ράδιο Πρώτο με αφορμή τις καταγγελίες Κασίνη, ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι ήδη υπάρχει καθυστέρηση στο θέμα της ανέγερσης και λειτουργίας του τερματικού σταθμού, ο οποίος μετατίθεται για το 2020.

Ως αποτέλεσμα αυτού, σημείωσε, μετατίθενται κατά ένα χρόνο όλες οι επενδύσεις που είναι ικανές να στρέψουν την οικονομία σε ανάκαμψη

Ο πρώην Υπουργός Εμπορίου ανέφερε ότι καθηλώνονται στο περιθώριο άνθρωποι που έχουν εμπειρία και γνώση. Τα διάφορα τμήματα του δημοσίου είπε, θα πρέπει να έχουν εποπτικό ρόλο όταν θα υπογραφούν τα συμβόλαια.

Τέλος, ο κύριος Συλικιώτης ανέφερε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει την κυβέρνηση εφόσον αναθέσει ουσιαστικό ρόλο στην ΚΡΕΤΥΚ, ως ο βραχίονας του κράτους για την υλοποίηση του στρατηγικού σχεδιασμού που αφορά στην πορεία αξιοποίησης του φυσικού αερίου.

Στο μεταξύ, συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα έχει αύριο ο Σόλωνας Κασίνης. Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το ΣΙΓΜΑ, πρόθεση του Νίκου Αναστασιάδη είναι να πείσει τον Εκτελεστικό Αντιπρόεδρο της ΚΡΕΤΥΚ, να μην παραιτηθεί.