ΚΥΠΡΟΣ

Τρ. Κύπρου: Θα έχει μέχρι την Παρασκευή 179 καταστήματα

Τρ. Κύπρου: Θα έχει μέχρι την Παρασκευή 179 καταστήματα

Ολοκληρώνεται την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, η δεύτερη φάση μείωσης των καταστημάτων της Τράπεζας Κύπρου, σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ενώ στόχος του μεταβατικού Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας είναι να μειωθεί ο συνολικός αριθμός των καταστημάτων της Τράπεζας στα 125 με 130 μέχρι το τέλος του έτους ή αρχές του 2014, από τα συνολικά 207 καταστήματα που διατηρούσε η τράπεζα μετά την απορρόφηση της Λαϊκής Τράπεζας.

Κατά την ολοκλήρωση την Παρασκευή, 2 Αυγούστου, της δεύτερης φάσης μείωσης των καταστημάτων της Τράπεζας, θα έχουν συμπτυχθεί 12 καταστήματα της Τράπεζας Κύπρου και 12 της Λαϊκής για να δημιουργηθούν 12 branch in branch, μειώνοντας έτσι το συνολικό αρχικό αριθμό των καταστημάτων στα 179.

Στην τρίτη φάση, η οποία ξεκινά, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, την τελευταία εβδομάδα Αυγούστου, θα συμπτυχθούν 18 καταστήματα των δύο τραπεζών, μειώνοντας και τον συνολικό αριθμό στα 161.

Στην πρώτη φάση, η οποία είχε ολοκληρωθεί στις 5 Ιουλίου, είχαν κλείσει συνολικά 17 καταστήματα, εκ των οποίων 5 της Τράπεζας Κύπρου και 12 της Λαϊκής, ενώ άνοιξε ένα branch in branch στην Κοκκινοτριμιθιά, μειώνοντας έτσι τον συνολικό αρχικό αριθμό καταστημάτων στα 191.

Μετά την απορρόφηση της Λαϊκής Τράπεζας η Τράπεζα Κύπρου λειτουργούσε στην Κύπρο με 207 υποκαταστήματα, εκ των οποίων τα 85 υποκαταστήματα είχαν μεταφερθεί από τη Λαϊκή.

Σχέδιο αναδιάρθρωσης

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ, ο αριθμός των καταστημάτων που θα διαθέτει τελικά η νέα Τράπεζα Κύπρου θα καθοριστεί και από το σχέδιο αναδιάρθρωσης που καταρτίζει ο οίκος Mckinsey.

Το σχέδιο αναδιάρθρωσης αναμένεται, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, να ολοκληρωθεί νωρίτερα από την αρχική απόφαση για παράδοση του στο τέλος Σεπτεμβρίου και πιθανό να γίνει αυτό εντός Αυγούστου για να δοθεί στις αρμόδιες αρχές για έγκριση.

Κι αυτό λόγω της ανάγκης να είναι έτοιμο το σχέδιο αναδιάρθρωσης για να παραδοθεί στο νέο ΔΣ που θα εκλεγεί κατά τη Γενική Συνέλευση των νέων μετόχων που αναμένεται τώρα να πραγματοποιηθεί κατά το πρώτο 15νθημερο Σεπτεμβρίου.

Το αρχικό πλάνο για το σχέδιο αναδιάρθρωσης, προέβλεπε την παράδοση από τον οίκο Mckinsey του προσχεδίου στις 15 Αυγούστου και του τελικού σχεδίου στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Υποχρεώσεις ΔΣ μετά την έξοδο από το καθεστώς εξυγίανσης

Με την έξοδο από το καθεστώς εξυγίανσης που αναμένεται να γίνει στις 31 Ιουλίου και τον καταρτισμό του μετοχολογίου της Τράπεζας, άμεση υποχρέωση του ΔΣ της τράπεζας είναι να ενημερωθούν ταχυδρομικώς οι νέοι μέτοχοι για τον αριθμό των μετοχών που κατέχουν, ενώ ταυτόχρονα μπορεί να σταλεί και η πρόσκληση για σύγκληση Γενικής Συνέλευσης των μετόχων, η οποία είναι απαραίτητο να αποσταλεί τουλάχιστον 21 ημέρες πριν την ημερομηνία σύγκλησης της Συνέλευσης.

Από την ημερομηνία εξόδου από το καθεστώς εξυγίανσης, υπάρχει χρονικό περιθώριο ενός μήνα στο ΔΣ της Τράπεζας να ενημερώσει τον Έφορο Εταιρειών για το νέο μετοχολόγιο.

Στη συνέχεια, το νέο ΔΣ της τράπεζας που θα εκλεγεί από τη Γενική Συνέλευση των μετόχων θα πρέπει να λάβει απόφαση για την ημερομηνία επιστροφής της Τράπεζας στο "πάτωμα" του Χρηματιστηρίου και να ενημερώσει σχετικά το ΧΑΚ.

ΠΗΓΗ ikypros