ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακές Αερογραμμές: Περιμένοντας...επενδυτές

Κυπριακές Αερογραμμές: Περιμένοντας...επενδυτές

Το Διοικητικό Συμβούλιο των Κυπριακών Αερογραμμών (ΚΑ) έχει αποδυθεί σε μια προσπάθεια νοικοκυρέματος της εταιρείας, εξυγίανσης, εξορθολογισμού των οικονομικών, με την προσδοκία ότι εφόσον υπάρξουν τα πρώτα δείγματα γραφής θα εκδηλωθεί και επενδυτικό ενδιαφέρον, είπε ο Υπουργός Συγκοινωνιών και Έργων Τάσος Μητσόπουλος.

Σε ερώτηση ότι ακούγονται παράπονα για άδικες απολύσεις εργαζομένων των Κυπριακών Αερογραμμών βάσει του σχεδίου αναδιάρθρωσης και ότι οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν ότι τους έδωσαν μόλις το 75% των Ταμείων Προνοίας τους, ενώ τους είχαν υποσχεθεί ότι θα τους δοθεί το 100%, ο κ. Μητσόπουλος είπε ότι τα θέματα αυτά, ιδιαίτερα στην οικονομική τους διάσταση τα χειρίζεται το Υπουργείο Οικονομικών, το οποίο είναι το καθ’ ύλην αρμόδιο Υπουργείο για τις Κυπριακές Αερογραμμές.

«Ωστόσο, έχω τακτική επικοινωνία με τον Πρόεδρο του ΔΣ των ΚΑ. Με είχε ενημερώσει ότι παρουσιάστηκε κάποιο πρόβλημα με τις καταθέσεις σε ένα συγκεκριμένο χρηματοπιστωτικό ίδρυμα, του Ταμείου Προνοίας. Δεν κατέστη δυνατό σε πρώτη φάση να αποδεσμευτούν οι καταθέσεις αυτές, ενώ από τα άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα έγινε δυνατό να ανακτηθούν οι καταθέσεις, αλλά όπως με είχαν ενημερώσει την περασμένη εβδομάδα και με τη διαμεσολάβηση του Υπουργείου Οικονομικών θα αποδεσμευτούν οι καταθέσεις και θα δοθούν στο σύνολο τους. Είχε ζητηθεί η συνδρομή του Υπουργείου Οικονομικών προς την κατεύθυνση αυτή», πρόσθεσε.

ΠΗΓΗ