ΚΥΠΡΟΣ

Aυστηρό μήνυμα Ράις-Ρεν προς Κυβέρνηση για τον Πανίκο Δημητριάδη

Aυστηρό μήνυμα Ράις-Ρεν προς Κυβέρνηση για τον Πανίκο Δημητριάδη

Η συνεργασία εκτελεστικής εξουσίας και Κεντρικής Τράπεζας αποτελεί κλειδί στη διασφάλιση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας της Κύπρου, δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σχολιάζοντας τη νέα ένταση μεταξύ κυβέρνησης και Κεντρικής Τράπεζας.

Ανέφερε επίσης ότι η επόμενη αποστολή της τρόικας θα φτάσει στην Κύπρο τέλη Οκτωβρίου για να συζητήσει τη δεύτερη αξιολόγηση του προγράμματος με τις αρχές της χώρας και με τους Ευρωπαίους εταίρους του ΔΝΤ.

Μήνυμα στην κυβέρνηση έστειλε και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για πιθανή παραβίαση του άρθρου 130 της συνθήκης της ΕΕ για την ανεξαρτησία της κεντρικής τράπεζας.

Σχετική επιστολή απέστειλε στην κυβέρνηση ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής και υπεύθυνος για οικονομικά και νομισματικά θέματα, Όλι Ρεν.

Αφορμή για την επιστολή αποτέλεσαν οι δηλώσεις του Προέδρου της δημοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη, για πιθανή παύση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, Πανίκου Δημητριάδη, λόγω μη επαρκούς εκτέλεσης των καθηκόντων του.

Η Κομισιόν επισύρει την προσοχή της κυβέρνησης ότι τέτοιες δηλώσεις μπορεί να εκληφθούν ως προσπάθεια επηρεασμού του Διοικητή στην εκτέλεση των καθηκόντων του.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ