ΚΥΠΡΟΣ

Εκρηκτικό το κλίμα στην Κεντρική Τράπεζα

Εκρηκτικό το κλίμα στην Κεντρική Τράπεζα

Νέες σοβαρές διαστάσεις προσλαμβάνει η κρίση που ξέσπασε τα τελευταία 24ωρα, με αφορμή τον σάλο για το περιεχόμενο του συμβολαίου που υπέγραψε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας τον περασμένο Μάρτιο με τον οίκο Alvarez & Marsal, αλλά και τη διαρροή απόρρητων εγγράφων.

Ο βοηθός Γενικός Εισαγγελέας, Ρίκκος Ερωτοκρίτου, δήλωσε το μεσημέρι, ότι δόθηκαν οδηγίες στην Αστυνομία να ξεκινήσει ποινική ανάκριση, για πιθανή διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων από την Κεντρική Τράπεζα, αλλά και για το ενδεχόμενο διάπραξης πλαστογραφίας εγγράφων και πιθανής εξαπάτησης μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Κεντρικής.

Το Δ.Σ της Κεντρικής Τράπεζας συνέρχεται αύριο στην σκιά των όσων είδαν το φως της δημοσιότητας και το κλίμα αναμένεται να είναι εκρηκτικό.

Πάντως ο Πανίκος Δημητριάδης σε χθεσινοβραδινή ανακοίνωσή του αναφέρεται στα δημοσιεύματα που αφορούν τις συμφωνίες με την Alvarez & Marsal.

Όπως τονίζει, αυτά τα δημοσιεύματα, «είτε αποτελούν συνέχεια μιας ενορχηστρωμένης προσπάθειας που καταβάλλουν συγκεκριμένοι κύκλοι ώστε να εξαναγκάσουν τον Διοικητή σε παραίτηση είτε σκοπεύουν στην προώθηση των συμφερόντων του Οίκου».

Στην ανακοίνωση του διοικητή γίνεται λόγος για διαρροή εμπιστευτικών εγγράφων της Κεντρικής και αναφέρεται ότι οι διαρροές «αποτελούν σοβαρά ποινικά αδικήματα για τα οποία ο Γενικός Εισαγγελέας θα κληθεί σύντομα να επέμβει».

ΠΗΓΗ ikypros