ΚΥΠΡΟΣ

Μπαρνιέ: Η Κύπρος ακολουθεί τον ορθό δρόμο

Μπαρνιέ: Η Κύπρος ακολουθεί τον ορθό δρόμο

Η Κύπρος ακολουθεί τον ορθό δρόμο για σταθεροποίηση της οικονομίας, ανέφερε ο Ευρωπαίος Επίτροπος για την Εσωτερική Αγορά Μισέλ Μπαρνιέ, ύστερα από συνάντησή του με τον Υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Στέλνοντας μηνύματα αλληλεγγύης προς τον κυπριακό λαό για τις προσπάθειες που καταβάλλει για ανάκαμψη, υπεραμύνθηκε παράλληλα της θέσης της ΕΕ ότι τα περιοριστικά μέτρα στη διακίνηση κεφαλαίων θα πρέπει να αρθούν σταδιακά.

Ο κ. Μπαρνιέ ο οποίος επισκέπτεται την Κύπρο μια μέρα μετά την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης του μνημονίου από την Τρόικα, σημείωσε ότι αυτό που διαφαίνεται από την επίσκεψη της Τρόικας στο νησί είναι ότι υπήρξε ανταπόκριση στις ευθύνες και τις δεσμεύσεις οι οποίες έχουν αναληφθεί.

«Εγώ προσωπικά θεωρώ ότι αυτό δεν είναι τόσο σημαντικό όσον αφορά την Τρόικα, αλλά είναι περισσότερο σημαντικό όσον αφορά τον κυπριακό λαό από τον οποίο έχουμε απαιτήσει και ζητήσει να καταβάλει τεράστιες προσπάθειες προκειμένου να βοηθήσει στην ανάκαμψη και επανόρθωση προβλημάτων τα οποία υπάρχουν από πάρα πολύ παλιά», ανέφερε.

Εξήρε παράλληλα τις προσπάθειες που έχουν καταβληθεί από τον κυπριακό λαό, αναφέροντας ότι έχουν φέρει αποτελέσματα και είναι εξαιρετικά σημαντικό αυτό να λέγεται.

«Στόχος είναι να επανέλθουμε στην ανάπτυξη», σημείωσε, καθιστώντας σαφές ότι οι προσπάθειες που καταβάλλονται από την κυπριακή Κυβέρνηση για χρηματοπιστωτική σταθερότητα και τα μέτρα τα οποία έχουν ληφθεί δεν είναι αυτοσκοπός.

«Δεν είναι το τέλος του δρόμου η χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όμως από την άλλη δεν μπορεί κανείς να δημιουργήσει ανάπτυξη αν δεν υπάρχει χρηματοπιστωτική σταθερότητα και νέες θέσεις εργασίας. Και αυτό προσπαθούμε να πετύχουμε ιδιαίτερα μαζί με τον κυπριακό λαό», ανέφερε.

Έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στην ανάγκη να υπάρξουν, με τη βοήθεια της ΕΕ, οι συνθήκες που θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη, ώστε να μειωθεί το ποσοστό ανεργίας ιδιαίτερα μεταξύ των νέων.

Ο κ. Μπαρνιέ ανέφερε ότι αυτό που έχει γίνει σαφές στο πλαίσιο της ΕΕ τα τελευταία πέντε χρόνια, είναι ότι το πρόβλημα μιας χώρας γίνεται πρόβλημα όλων.

ΠΗΓΗ ikypros