ΚΥΠΡΟΣ

Κληρίδης: Υπάρχουν στοιχεία για διαδρομές χρημάτων προς κόμματα

Κληρίδης: Υπάρχουν στοιχεία για διαδρομές χρημάτων προς κόμματα

Υπάρχουν στοιχεία για τις διαδρομές χρημάτων απο εταιρεία προς κόμματα, πολιτικούς και δημοσιογράφους, επεσήμανε ενώπιον της Επιτροπής θεσμών ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης .

Ο Γενικός Εισαγγλέας απέφυγε να δώσει λεπτομέρειες και στοιχεία καθώς η έρευνα, βρίσκεται σε εξέλιξη. Τόνισε επίσης ότι θα πρέπει να γίνει πλήρης διερεύνηση για να διαπιστωθεί ο τρόπος και ο λόγος διοχέτευσης των χρημάτων και κατά πόσον δικαιολογείται συγκεκριμένος σκοπός.

Ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών, ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης επεσήμανε ότι στην κατάρρευση του τραπεζικού τομέα και της κυπριακής οικονομίας, συνέτεινε αριθμός φυσικών και νομικών προσώπων αλλά και οργανισμοί.

Επεσήμανε ότι ερευνώνται πράξεις και παραλήψεις από το 2006 μέχρι το 2013 που έγιναν στην Κύπρο, την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες συνιστούν διάπραξη ποινικών αδικημάτων. Ωστόσο, η ολοκλήρωση των ερευνών, είπε, δεν αναμένεται σύντομα και διαβεβαίωσε τη βουλή ότι οι έρευνες των ποινικών ανακριτών θα συνεχιστούν με την ίδια σπουδή.

Πρόθεση της νομικής υπηρεσίας, τόνισε ο κ. Κληρίδης, είναι να προχωρήσει σε ποινική δίωξη προσώπων χωρίς να υπάρξει ανάγκη να ολοκληρωθούν οι ποινικές έρευνες.

πηγη ΣΙΓΜΑ