ΚΥΠΡΟΣ

Βίντεο-Γεωργιάδης: Διαψεύδει δηλώσεις Πανίκου Δημητριάδη

Βίντεο-Γεωργιάδης: Διαψεύδει δηλώσεις Πανίκου Δημητριάδη

Δεν ενημερώθηκε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας για το ενδεχόμενο κουρέματος από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, ξεκαθάρισε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης, μιλώντας στην εκπομπή Πρωτοσέλιδο στο Σίγμα.

Ερωτηθείς σχετικά με αφορμή τις δηλώσεις του Πανίκου Δημητριάδη στην εκπομπή «60 λεπτά» στο Σίγμα ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο για το ενδεχόμενο κουρέματος ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι από την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Πρόεδρος ζήτησε να ενημερωθεί γραπτώς για την κατάσταση της οικονομίας. Έλαβε είπε ένα πολυσέλιδο σημείωμα γύρω στις 4 Μαρτίου, στο οποίο δεν γίνεται αναφορά στο ενδεχόμενο του κουρέματος.

Διερωτήθηκε μάλιστα γιατί ο Διοικητής καταθέτοντας στην ερευνητική επιτροπή δεν αναφέρθηκε σε αυτό το σημείο. «Στο πολυσέλιδο σημείωμα που έστειλε στον Πρόεδρο γιατί παρέλειψε αυτή τη σημαντική πληροφορία;» διερωτήθηκε.

«Η πορεία, εν πάση περίπτωση που δεν ήταν πορεία ημερών ήταν πορεία μηνών που οδήγησε την οικονομία στο χείλος της καταστροφής. Τον Ιούνιο του 2012 η προηγούμενη κυβέρνηση με το σημερινό Διοικητή, μας είπαν ότι πρέπει να εγκρίνουμε 1,8 δις για τη Λαϊκή τράπεζα που ένα μήνα μετά κατέρρεε», σημείωσε ο Χάρης Γεωργιάδης.