ΚΥΠΡΟΣ

Ν. Αναστασιάδης: Καταγγέλλει αλλοίωση των ελληνοκυπριακών θέσεων

Ν. Αναστασιάδης: Καταγγέλλει αλλοίωση των ελληνοκυπριακών θέσεων

Αλλοίωση των θέσεων της ελληνοκυπριακής πλευράς, όσο αφορά την έκδοση κοινού ανακοινωθέντος που θα αποτελέσει τη βάση επανέναρξης των συνομιλιών για το Κυπριακό, κατήγγειλε ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σε συνέντευξή του στο ΡΙΚ ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι αυτό που χρειάζεται στο Κυπριακό δεν είναι «από μηχανής Θεός», αλλά αντικειμενικότητα από πλευράς εκείνων που τάχθηκαν να υπηρετούν τις αρχές των Ηνωμένων Εθνών, «είτε λέγεται Ντάουνερ είτε οποιοσδήποτε άλλος», χωρίς να διευκρινίσει περαιτέρω.

Ο πρόεδρος της Κύπρου ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να μπει σε «συνομιλίες χάριν των συνομιλιών», πόσο μάλλον όταν δεν υπάρχει συμφωνία για το βασικό θέμα της μίας κυριαρχίας.

Αναφερόμενος στις επικρίσεις για τους διορισμούς στους ημικρατικούς οργανισμούς, ο κ. Αναστασιάδης τόνισε ότι τηρήθηκαν οι αρχές της αξιοκρατίας, χωρίς διορισμούς κομματικών στελεχών πρώτης γραμμής και στη βάση προσόντων και εμπειριών.

Απαντώντας στις ανησυχίες για το ενδεχόμενο να κλείσει το Ραδιοφωνικό Ίδρυμα Κύπρου, ανέφερε ότι ουδέποτε υπήρξε τέτοιος σχεδιασμός, αλλά υπογράμμισε επίσης, ότι θα πρέπει να υπάρξει βελτίωση και νοικοκύρεμα της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θέλει το ΡΙΚ να είναι απόλυτα αντικειμενικό, χωρίς εξάρτηση από οποιαδήποτε κυβέρνηση.