ΚΥΠΡΟΣ

Υπόθεση Δρομολαξιά: Εμπλέκουν και Βουλευτή του ΔΗΣΥ

Υπόθεση Δρομολαξιά: Εμπλέκουν και Βουλευτή του ΔΗΣΥ

Στην υπόθεση «Δρομολαξιά» , εμπλέκονται νέα πολιτικά πρόσωπα.

Με βάση τις ηχογραφημένες συνομιλίες, μεταξύ του Νίκου Λίλλη και των δικηγόρων του, που έγιναν τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά τη φάση της αξιολόγησης του μαρτυρικού υλικού από τις ανακριτικές Αρχές και τη Νομική Υπηρεσία.

Οι συνομιλίες, που πιθανόν να ηχογράφησαν άτομα ή άτομο που έχουν σχέση με την υπόθεση ή με τους εμπλεκομένους στην υπόθεση, αφορούν κυρίως τρεις συναντήσεις, στις 5, 22 και 23 Σεπτεμβρίου 2013.

Ηχογραφημένη συνομιλία, που έχει η εφημερίδα «Σημερινή» και το «ΣΙΓΜΑ» αναμειγνύει στην υπόθεση εν ενεργεία βουλευτή του ΔΗΣΥ. Συγκεκριμένα, στο ηχητικό, ο δικηγόρος του Νίκου Λίλλη και πρώην βουλευτής, Γεώργιος Γεωργίου, διηγείται στους υπόλοιπους δικηγόρους της υπεράσπισης τα όσα του ανέφερε ο Σωκράτης Χάσικος, όταν εκείνος επισκέφθηκε τον Υπουργό Εσωτερικών στο γραφείο του για μιαν άλλη υπόθεση, όπως ανέφερε. Ο κ. Γεωργίου υποστήριξε στους συναδέλφους του ότι ο κ. Χάσικος θεωρεί ως μπλεγμένο στην υπόθεση συγκεκριμένο βουλευτή του ΔΗΣΥ, τον οποίο και κατονόμασε. Ο κ. Γεωργίου ισχυρίστηκε ότι ο Σωκράτης Χάσικος ανέφερε επί λέξει: «Να δούμε πού θα πάει να σταθεί ο Αναστασιάδης και ο Αβέρωφ, τώρα που ο… (βουλευτής ΔΗΣΥ) είναι μπλεγμένος σε ούλλα και έπιασε λεφτά που ούλλους».

Χθες, η ιστοσελίδα ανήρτησε ηχογραφημένη συνομιλία μεταξύ του Νίκου Λίλλη και των δικηγόρων, η οποία δίνει την εικόνα μιας παρασκηνιακής συμφωνίας μεταξύ του Νίκου Λίλλη και της Κατηγορούσας Αρχής, για να καταθέσει ο Λίλλης ως μάρτυρας κατηγορίας εναντίον του Στάθη Κιττή και κατ’ επέκταση εναντίον των Ορέστη Βασιλείου, Γρηγόρη Σουρουλλά και Γιάννη Σουρουλλά, με αντάλλαγμα ο ίδιος να πέσει στα μαλακά.