ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης-Ερογλου: Αύριο η συνάντηση για το κοινό ανακοινωθέν

Αναστασιάδης-Ερογλου: Αύριο η συνάντηση για το κοινό ανακοινωθέν

Με έξι στενούς τους συνεργάτες μεταβαίνει αύριο το πρωί στις διαπραγματεύσεις ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.

Τον Πρόεδρο Αναστασιάδη θα συνοδεύουν ο διαπραγματευτής της ελληνοκυπριακής πλευράς Ανδρέας Μαυρογιάννης και ο Διευθυντής του Διπλωματικού του Γραφείου Νίκος Χριστοδουλίδης, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του ΚΥΠΕ.

Στη συνάντηση θα συμμετέχουν και πρόσωπα, που υπηρετούν στο γραφείο του κ. Μαυρογιάννη, καθώς και πρόσωπα από το Διπλωματικό Γραφείο.

Η συνάντηση, που είναι προγραμματισμένη να αρχίσει στις 11.30, στην υπό την προστασία των Ηνωμένων Εθνών περιοχή του αεροδρομίου Λευκωσίας (UNPA), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και όπως διαφαίνεται θα είναι μάλλον τυπική και θα έχει διαδικαστικό χαρακτήρα.

Τα Ηνωμένα Έθνη θα εκπροσωπηθούν από την Ειδική Σύμβουλο του ΓΓ του ΟΗΕ στην Κύπρο Λίζα Μπάντενχαϊμ, η οποία μετά το πέρας της συνάντησης των δύο ηγετών θα αναγνώσει την κοινή διακήρυξη.

Αναμένεται επίσης ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προβεί σε μια σύντομη δήλωση, ενώ την Τετάρτη το βράδυ ενδεχομένως να δώσει διάσκεψη Τύπου σε σχέση με την κοινή διακήρυξη και την έναρξη των συνομιλιών.

Τον Τ/κ ηγέτη Ντερβίς Έρογλου αναμένεται να συνοδεύουν έξι συνεργάτες του και διερμηνέας.

Διαβάστε επίσης

Κύπρος: Σε πολιτική διαπραγμάτευση το επικαιροποιημένο μνημόνιο