ΚΥΠΡΟΣ

Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Λακκοτρύπης

Στο Ισραήλ μεταβαίνει ο Λακκοτρύπης

Το Υπουργείο Εμπορίου και η Κυβέρνηση αποσυνδέουν τους στρατηγικούς σχεδιασμούς αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων στην κυπριακή ΑΟΖ και για την ενδιάμεση λύση έλευσης φυσικού αερίου από τις όποιες εξελίξεις στο Κυπριακό και προχωρούν διαβεβαίωσε ο Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λακκοτρύπης, την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εμπορίου.

Ενημερώνοντας την Επιτροπή για τις εξελίξεις για το θέμα των υδρογονανθράκων ο κ. Λακκοτρύπης ανέφερε ότι το 2014 και στις αρχές του 2015 θα υπάρξει έντονη ερευνητική δραστηριότητα στην κυπριακή ΑΟΖ, εξηγώντας ότι οι έρευνες θα είναι καθοριστικές ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του χερσαίου τερματικού υγροποίησης καθώς με τα κοιτάσματα του «Αφροδίτη» το τερματικό δεν είναι βιώσιμο.

Όπως είπε στην Επιτροπή ο Υπουργός Ενέργειας, εντός Φεβρουαρίου ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης θα μεταβεί στο Ισραήλ σε μια προσπάθεια να ξεκαθαριστούν κατά το δυνατό οι προθέσεις της γείτονος χώρας αναφορικά με την αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Λεβιάθαν, που σχετίζεται με την απόφαση για την κατασκευή του τερματικού.