ΚΥΠΡΟΣ

ΔΗΚΟ: Διαφωνεί με το Κοινό Ανακοινωθέν-Πιθανή αποχώρηση από κυβέρνηση

ΔΗΚΟ: Διαφωνεί με το Κοινό Ανακοινωθέν-Πιθανή αποχώρηση από κυβέρνηση

«Για κακό σχέδιο κλεισίματος του Κυπριακού» κάνει λόγο Πρόεδρος του Δημοκρατικού Κόμματος Νικόλας Παπαδόπουλος, μετά την δημοσιοποίηση του κοινού ανακοινωθέντος.

Είπε μάλιστα ότι το θέμα θα τεθεί στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες. Μετά και από αυτές τις δηλώσεις, είναι φανερό ότι η αποχώρηση του ΔΗΚΟ από την κυβέρνηση είναι πιο κοντά από ποτέ.

Μιλώντας σε δημοσιογραφική διάσκεψη, ο κ. Παπαδόπουλος είπε πως «τα νέα δεδομένα, που έχουν δημιουργηθεί από την απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας να προχωρήσει σε αυτή την κακή συμφωνία, η οποία συν τοις άλλοις ακυρώνει τις σχετικές αναφορές της προεκλογικής συμφωνίας του κ. Αναστασιάδη με το ΔΗΚΟ, θα τεθούν προς συζήτηση στην πρώτη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, που θα συγκληθεί τις επόμενες μέρες».

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, «από τον περασμένο Δεκέμβριο, και πολύ περισσότερο τις τελευταίες μέρες, επισημάναμε τεκμηριωμένα και με σαφήνεια ότι η Συμφωνία Αναστασιάδη – Έρογλου, η οποία ανακοινώθηκε επισήμως σήμερα, επιβεβαιώνει τις υποχωρήσεις, που έγιναν την προηγούμενη πενταετία και περιλαμβάνει δυστυχώς και νέες υποχωρήσεις της πλευράς μας».

«Χάρη σε αυτές τις πολλές και σημαντικές υποχωρήσεις», πρόσθεσε, «η τουρκική πλευρά πετυχαίνει με τη σημερινή Συμφωνία τις περισσότερες από τις διαχρονικές επιδιώξεις της, πριν καν αρχίσουν οι διαπραγματεύσεις και ανεξαρτήτως της έκβασής τους».

Πρόσθεσε ακόμα ότι δυστυχώς ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αγνόησε τις πολλές και έντονες εκκλήσεις του ΔΗΚΟ, για εγκατάλειψη του συγκεκριμένου κειμένου, σημειώνοντας ότι «η Συμφωνία αποτελεί γεγονός και οι τελετές, τα επικοινωνιακά τεχνάσματα των Ηνωμένων Εθνών και η πολυδιαφημιζόμενη διεθνής στήριξη από όσους στο παρελθόν πίεζαν να δεχτούμε το Σχέδιο Ανάν, επιβεβαιώνουν απλώς τη σημασία της συγκεκριμένης Συμφωνίας και προετοιμάζουν το έδαφος για το σκηνικό πιέσεων που στήνεται σε βάρος του κυπριακού ελληνισμού».

Πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Ικανοποίηση για τις εξελίξεις στο Κυπριακό από τον πρόεδρο του ΕΛΚ

H Μ. Βρετανία στηρίζει την επανέναρξη διαπραγματεύσεων Κυπριακού

ΔΗΣΥ: Ικανοποίηση για τη στήριξη ΕΛΚ στο Κυπριακό

Μπαρόζο-Ρομπάι: H Κομισιόν στηρίζει τις διαπραγματεύσεις

Ερντογάν: Πιστεύω ότι θα λύσουμε το Κυπριακό

Αναστασιάδης: Η λύση θα βασίζεται στις συμφωνίες κορυφής (βίντεο)