ΚΥΠΡΟΣ

Eρογλου: Κυρίαρχα τα κράτη που θα ιδρυθούν-Όχι ένα αδιαίρετο

Eρογλου: Κυρίαρχα τα κράτη που θα ιδρυθούν-Όχι ένα αδιαίρετο

"Για εμάς το πιο σημαντικό είναι να κάνουμε μια συμφωνία που θα προφυλάσσει τα συμφέροντα των Τ/κ:, δήλωσε ο Ντερβίς Έρογλου επισημαίνοντας ότι πολλές χώρες που έχουν συμφέροντα στην Μεσόγειο, προσπαθούν για συμφωνία στην Κύπρο άμεσα.

Όπως μεταδίδεται στα κατεχόμενα, σε συνάντησή του με το «συμβούλιο δικαιοσύνης του λαού» ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι «αυτή η υπόθεση είναι όλων μας και με ζέση προσπαθούμε για ένα αποτέλεσμα με τον καλύτερο τρόπο. Δεν είναι δυνατόν να πεις πως μια συμφωνία είναι πιθανή, εάν το κείμενο προκαλεί ανησυχίες και δημιουργεί προβλήματα, πρόσθεσε λέγοντας ότι το πρώτιστο καθήκον τους είναι να προχωρήσουν σε μια συμφωνία που θα καθιστά εφικτή σε αυτά τα εδάφη την ζωή με ασφάλεια και ευημερία του «λαού».

Τα κρατίδια που θα ιδρυθούν, είπε, θα είναι κυρίαρχα και αυτό δεν μπορεί να σημαίνει ότι θα είναι ένα και αδιαίρετο κράτος, όπως υποστήριξε. «Επιθυμία μας να γίνει αποδεκτή η ύπαρξη δύο ιδρυτικών κρατιδίων. Το σημαντικό είναι ο τ/κ λαός και τα συμφέροντα της Τουρκίας. Θα εργαστούμε για επιτύχουμε μια συμφωνία που θα εξασφαλίζει αυτή την ισορροπία».

πηγη ΣΙΓΜΑ