ΚΥΠΡΟΣ

Οζερσάι: Οι Ε/κ θα πρέπει να πείσουν για τα Βαρώσια-Διάγγελμα Ερογλου

Οζερσάι: Οι Ε/κ θα πρέπει να πείσουν για τα Βαρώσια-Διάγγελμα Ερογλου

Η Ελληνοκυπριακή πλευρά πείσει ότι η επιστροφή των Βαρωσίων είναι μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης εάν το φέρει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, δήλωσε ο Τ/κ διαπραγματευτής Κουντρέτ Οζερσάι στην τουρκική εφημερίδα Hurrieyt.

"Η Ε/κ πλευρά πλευρά μπορεί να φέρει στο τραπέζι το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων στο πλαίσιο των μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Ωστόσο, θα πρέπει να πείσουν ότι είναι ένα ζήτημα που θα αυξήσει την εμπιστοσύνη. Δεν είναι αρκετό μόνο μια πλευρά να θεωρεί ότι ένα ζήτημα αποτελεί μέτρο οικοδόμησης εμπιστοσύνης. Κι εμείς είμαστε θετικοί σε μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης, τα οποία να είναι προς το συμφέρον και των δύο πλευρών", είπε συγκεκριμένα ο Τ/κ διαπραγματευτής.

Όπως είπε, στη σημερινή συνάντηση με τον Ε/κ διαπραγματευτή Ανδρέα Μαυρογιάννη θα συζητήσουν και το θέμα της ημερομηνίας των επισκέψεών τους σε Αθήνα και Άγκυρα αντίστοιχα. Θα συζητήσουν, επίσης, πόσο συχνά θα συναντώνται και ποια θέματα θα θέσουν στο τραπέζι. "Η τσάντα των Ε/κ κατά την επίσκεψή στην Άγκυρα μπορεί να είναι γεμάτη, είναι όμως και η δική μας αρκετά γεμάτη", είπε ο Κουντρέτ Οζερσάι.

Στο μεταξύ, ο λεγόμενος υπεξ Οζντίλ Ναμί σχολιάζει τις χθεσινές δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου Χρυσοστόμου και αναφέρει ότι είναι σημαντικές. "Φαίνεται ότι η ε/κ πλευρά περνά από μια σοβαρή διαδικασία. Κι εμείς ως τ/κ πλευρά πρέπει να συνεχίζουμε να κάνουμε θετικά βήματα", αναφέρει. Η “Μιλλιέτ” έχει τίτλο "Στήριξη Αρχιεπισκόπου στον Αναστασιάδη".

Απόψε ο Ντερβίς Έρογλου θα απευθύνει διάγγελμα από την τηλεόραση του παράνομου Μπαϊράκ και όπως αναφέρεται θα σχολιάσει το κοινό ανακοινωθέν και τις δηλώσεις του Προέδρου Αναστασιάδη.

πηγη ikypros