ΚΥΠΡΟΣ

Συνάντηση Αναστασιάδη με Πρωθυπουργό της Δανίας

Συνάντηση Αναστασιάδη με Πρωθυπουργό της Δανίας

Διμερείς συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, θα έχει η Πρωθυπουργός της Δανίας, Χέλε Τχόρνινγκ Σμιτ, η οποία επισκέπτεται σήμερα την Κύπρο.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση της Βασιλικής Δανικής Πρεσβείας στη Λευκωσία, "η Δανή Πρωθυπουργός είναι ο πρώτος αρχηγός κράτους που επισκέπτεται το νησί, μετά τη συμφωνία για επανέναρξη των ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό".

"Κατά τη συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη", συνεχίζει η ανακοίνωση της Πρεσβείας, "η Πρωθυπουργός θα συζητήσει τη συμφωνία - ορόσημο για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό, την εφαρμογή του κυπριακού μεταρρυθμιστικού προγράμματος μετά την οικονομική κρίση και τις διεθνείς προσπάθειες για απομάκρυνση των χημικών όπλων από τη Συρία".

Η συνάντηση, προσθέτει η Πρεσβεία, θα γίνει επί της δανικής φρεγάτας HDMS Esbern Snare, η οποία ηγείται του ειδικού αποσπάσματος Δανίας - Νορβηγίας - Βρετανίας, που εμπλέκεται στην απομάκρυνση του συριακού χημικού οπλοστασίου υπό την επίβλεψη της Κοινής Αποστολής του ΟΑΧΟ (Οργανισμού Απαγόρευσης Χημικών Όπλων) - ΟΗΕ, ενώ Ρωσία και Κίνα παρέχουν, επίσης, ναυτικές διευκολύνσεις στην επιχείρηση.

Η Δανή Πρωθυπουργός θα συναντηθεί, επίσης, με το πολυεθνικό πλήρωμα επί του πλοίου της Δανίας. Πριν την επίσκεψή της στο ESSN, η Πρωθυπουργός θα συζητήσει τις τελευταίες εξελίξεις για τη Συρία με την Ειδική Συντονίστρια του ΟΑΧΟ - ΟΗΕ, Σίγκριντ Κάαγκ.

ΠΗΓΗ ΣΙΓΜΑ