ΚΥΠΡΟΣ

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις στη Κύπρο

Την Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις στη Κύπρο

Στην Ολομέλεια της Βουλής, την ερχόμενη Πέμπτη, θα κριθεί η τύχη του μνημονιακού νομοσχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις, με το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ και τους Οικολόγους να τοποθετούνται αρνητικά, ενώ το ΔΗΚΟ παρουσιάζεται ικανοποιημένο από τις αλλαγές στο κείμενο του νομοσχεδίου, χωρίς όμως να ξεκαθαρίζει οριστικά τη στάση του.

Στη σημερινή, κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία, ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης και ο Γενικός Εισαγγελέας της Δημοκρατίας Κώστας Κληρίδης ανέλυσαν το αναθεωρημένο νομοσχέδιο, το οποίο μετά την ενσωμάτωση των διάφορων εισηγήσεων δίνει πλέον στη Βουλή αυξημένο λόγο στην όλη διαδικασία. Ωστόσο, δεν ξεκαθαρίστηκε κατά οριστικό τρόπο το καθεστώς των εργαζομένων στους ημικρατικούς οργανισμούς, ενώ ο Κώστας Κληρίδης επεσήμανε στην Επιτροπή ότι ενδεχομένως να εγερθεί θέμα τροποποίησης του συντάγματος όχι από το παρών νομοσχέδιο, αλλά στην πορεία των αποκρατικοποιήσεων.

Αύριο το πρωί πραγματοποιείται σύσκεψη των μη κυβερνητικών κομμάτων με στόχο τη σύμπηξη κοινού μετώπου, με στόχο την αναβολή της ψήφισης του νομοσχεδίου.