ΚΥΠΡΟΣ

FAZ: Η δύσκολη σχέση Αναστασιάδη-Δημητριάδη

FAZ: Η δύσκολη σχέση Αναστασιάδη-Δημητριάδη

Στο διορισμό της Χρυστάλλας Γιωρκάτζη στο πηδάλιο της Κεντρικής Τράπεζας της Κύπρου αναφέρεται σήμερα η Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Εκτενείς είναι οι αναφορές στο πρόσωπο του απερχόμενου διοικητή Πανίκου Δημητριάδη και στις σχέσεις του με τον κύπριο πρόεδρο Νίκο Αναστασιάδη.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι «η σχέση μεταξύ του Αναστασιάδη και του προέδρου της Κεντρικής Τράπεζας ήταν δύσκολη εξαρχής και επιδεινώθηκε στο πλαίσιο της άνευ προηγουμένου τραπεζικής κρίσης στην Κύπρο τον Μάρτιο του 2013. Ο Αναστασιάδης θεώρησε τον Δημητριάδη συνυπεύθυνο για την κατάρρευση των κυπριακών τραπεζών. Ο Δημητριάδης από την πλευρά του ισχυριζόταν ότι ο Αναστασιάδης γνώριζε πολύ καλά ότι σχεδιάζονταν αναγκαστικές εισφορές στους τραπεζικούς λογαριασμούς όταν πριν από έναν περίπου χρόνο μετέβαινε στις Βρυξέλλες για το αποφασιστικής σημασίας Eurogroup. O Αναστασιάδης το αρνείται κάνοντας λόγο για ένα μέτρο που επιβλήθηκε αιφνιδιαστικά στην Κύπρο. Σε συνομιλία του με την εφημερίδα την Τρίτη, ο Αναστασιάδης αρνήθηκε να σχολιάσει τη δήλωση Δημητριάδη».

πηγη dw

Διαβάστε επίσης

Η Χρυστάλλα Γιωρκάτζη νέα Διοικητής της ΚΤ Κύπρου