ΚΥΠΡΟΣ

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Η αποχώρηση του διοικητή ΚΤ Κύπρου ήταν εθελουσία

ΥΠΟΙΚ Κύπρου: Η αποχώρηση του διοικητή ΚΤ Κύπρου ήταν εθελουσία

H αποχώρηση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας ήταν εθελουσία δήλωσε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Ο Υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι πριν από την παραίτηση Δημητριάδη υπήρξε συμφωνία και για το ύψος της αποζημίωσης.

Μιλώντας στο κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η συμφωνία κινείται μέσα στις παραμέτρους των όρων που περιλαμβάνονται στο συμβόλαιο. Αναφερόμενος στην αποζημίωση, ο Υπουργός Οικονομικών είπε ότι η πληρωμή της απο το πάγιο ταμείο προνοείται απο το σύνταγμα.

Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε επίσης ότι έναν χρόνο μετά τις οδυνηρές αποφάσεις του Eurogroup «η κυπριακή οικονομία είναι αποδυναμωμένη, η ύφεση συνεχίζεται και η ανεργία βρίσκεται σε ψηλά επίπεδα».

Ωστόσο, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι συνεχίζονται οι προσπάθειες και η Κύπρος έχει εισέλθει στον δρόμο της διόρθωσης.

Υπάρχουν ενδείξεις, είπε, ότι «κατευθυνόμαστε στη θέση που θα μας επιτρέψει να στηρίξουμε την οικονομία χωρίς εξαρτήσεις» και πρόσθεσε ότι αυτό θα επιτευχθεί, αν συνεχίσουμε με συνέπεια την προσπάθεια και την εφαρμογή του προγράμματος.

Ακόμη, ο υπουργός Οικονομικών εξέφρασε την εκτίμηση ότι μέχρι το τέλος της άνοιξης και στη βάση του οδικού χάρτη που έχει τεθεί, θα αρθούν πλήρως οι περιορισμοί για τις συναλλαγές στο εσωτερικό. Ανέφερε ότι μέχρι την ερχόμενη εβδομάδα θα εκπληρωθούν όλες οι προϋποθέσεις και στο τέλος του μήνα αναμένονται κάποιες πρόσθετες χαλαρώσεις.

Τα εσωτερικά περιοριστικά μέτρα, εκτίμησε, θα αρθούν πλήρως στο τέλος της 'Άνοιξης, γεγονός που αποδεικνύει ότι άρχισε να αποκαθίσταται η αξιοπιστία στο τραπεζικό σύστημα.

Διαβάστε επίσης

Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΚΤ Κύπρου