ΚΥΠΡΟΣ

Στο Υπουργικό της Κύπρου αύριο 23 προϋπολογισμοί ημικρατικών

Στο Υπουργικό της Κύπρου αύριο 23 προϋπολογισμοί ημικρατικών

Στο Υπουργικό Συμβούλιο θα οδηγηθούν αύριο, οι 23 προϋπολογισμοί ημικρατικών οργανισμών που δεν έχουν κατατεθεί ακόμη στη Βουλή, όπως ανέφερε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ο Διευθυντής Προϋπολογισμού του Υπουργείου Οικονομικών Σταύρος Μιχαήλ.

Η Επιτροπή εξέτασε σήμερα πρόταση νόμου του ΔΗΚΟ, του ΔΗΣΥ, της ΕΔΕΚ, των Οικολόγων και της Συμμαχίας Πολιτών, περί της ανάγκης η λειτουργία με δωδεκατημόρια του Ρυθμιστή Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών και Ταχυδρομικών Υπηρεσιών, του Κυπριακού Οργανισμού Αγροτικών Πληρωμών (ΚΟΑΠ) και της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας Κύπρου (ΡΑΕΚ), να μην υπερβαίνει τους δύο μήνες.

Η Επιτροπή ζήτησε γνωμάτευση της Γενικής Εισαγγελίας για τη συνταγματικότητα της πρότασης νόμου και η Εκπρόσωπός δεσμεύθηκε στην Επιτροπή να την αποστείλει γραπτώς τις επόμενες δύο μέρες. Όπως αναφέρθηκε από την Νομική Υπηρεσία οι τρεις αυτοί οργανισμοί είχαν ιδρυθεί προενταξιακά λόγω κοινοτικής υποχρέωσης και εισήχθησαν συγκεκριμένες πρόνοιες στα καταστατικά τους ώστε να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία και ανεξαρτησία τους.

Διαβάστε επίσης

Αλλαγές στο Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου