ΚΥΠΡΟΣ

Κληρίδης: Eπικρίνει βουλευτές για την κρίση στη Κύπρο

Κληρίδης: Eπικρίνει βουλευτές για την κρίση στη Κύπρο

Για απαράδεκτη προσπάθεια κάποιων να εμπλέξουν και να συμπαρασύρουν τη Νομική Υπηρεσία στην απαξίωση που έχουν περιέλθει άλλοι θεσμοί» κάνει λόγο ο γενικός εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης

Eπιπλέον, απορρίπτει τις κατηγορίες για καθυστέρηση στη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων αναφορικά με την κατάρρευση, πριν ένα χρόνο, της κυπριακής οικονομίας.

Με γραπτή δήλωσή του, ο κ. Κληρίδης απαντά σε αναφορές βουλευτών, οι οποίοι στρέφονται κατά της Νομικής Υπηρεσίας. «Ούτε μεγάλη καθυστέρηση παρατηρείται σ’ αυτό το θέμα, ούτε και κωλυσιεργία» δηλώνει.

Ο γενικός εισαγγελέας αναφέρει πως οι ποινικές ανακρίσεις για την κατάρρευση του χρηματοπιστωτικού συστήματος άρχισαν, ουσιαστικά, αρχές Αυγούστου του 2013 και καλύπτουν όλο το φάσμα των σταδίων από τις οποίες πέρασε το χρηματοπιστωτικό σύστημα, από το 2006 μέχρι τον Μάρτιο του 2013. Πρόκειται, σημειώνει, για ένα «κοπιώδες, δυσθεώρητο έργο από πλευράς όγκου εργασίας και ιδιαίτερα δύσκολου από πλευράς νομικής διερεύνησης και στοιχειοθέτησης υποθέσεων, για το οποίο η Νομική Υπηρεσία θα ενημερώσει λεπτομερώς πολύ σύντομα με συγκεκριμένα στοιχεία».

Αν κάποιοι πιστεύουν, ή επιδιώκουν να προκαλέσουν τον πολίτη να πιστεύει ότι, με το να συλλέξουν και να αποδώσουν στις διωκτικές Αρχές μια δέσμη εγγράφων σχετικών με κάποια αδικοπραξία, αυτό είναι αρκετό για να οδηγηθεί κάποιος στο Δικαστήριο, αυτό δείχνει πλήρη άγνοια των θεσμών και των διαδικασιών και τίποτε δεν εξυπηρετεί παρά να υποδαυλίζει αδικαιολόγητα και άδικα την ανυπομονησία του πολίτη και την ήδη κλονισμένη εμπιστοσύνη του προς τους θεσμούς, επισημαίνει ο κ. Κληρίδης.

Διαβάστε επίσης

Πολιτικές ευθύνες για την οικονομία της Κύπρου