ΚΥΠΡΟΣ

Κασουλίδης σε Die Welt: Αισιοδοξία για επίλυση Κυπριακού

Κασουλίδης σε Die Welt: Αισιοδοξία για επίλυση Κυπριακού

«Οι οιωνοί είναι καλύτεροι από ότι παλαιότερα για την επίλυση του Κυπριακού, δηλώνει σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt ο Υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης.

«Αυτό που διαφέρει στη νέα προσπάθεια είναι ότι και οι δύο πλευρές είναι αποφασισμένες να μην επαναλάβουν τα σφάλματα του παρελθόντος και ότι για πρώτη φορά συνομιλούμε απευθείας με την Τουρκία, που χρειάζεται επιτυχίες στην εξωτερική της πολιτική», τονίζει ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Σημειώνει ακόμη ότι η Άγκυρα έχει μεγάλο συμφέρον από τα αποθέματα φυσικού αερίου.

«Η οικονομική κρίση, η ανακάλυψη αποθεμάτων φυσικού αερίου και η επίλυση του Κυπριακού είναι αναμφισβήτητα τρεις παράλληλες εξελίξεις που η επιτυχία της μιας επηρεάζει θεαματικά τις άλλες», τονίζει.

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου υπολογίζει ότι η Κύπρος θα βγει στις αγορές το 2016.

«Το σύνθημά μας ήταν και είναι να υλοποιήσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά τους όρους του μνημονίου, για να βγούμε γρήγορα από τη μιζέρια, κι αυτό κάνουμε”, τόνισε.

Προσθέτει ότι “τέλος του χρόνου θα επιτύχουμε πρωτογενές πλεόνασμα…οι άνθρωποι στην Κύπρο αντιλήφθηκαν ότι η υλοποίηση του προγράμματος της Τρόικας είναι απαραίτητη γι αυτό και δεν έγιναν διαδηλώσεις και απεργίες…υποφέρουμε σιωπηρά και υπομονετικά και θα επιστρέψουμε στις αγορές το 2016».

πηγη DW

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: Θα δώσει 40.000 «υπηκοότητες» σε Τούρκους στα Κατεχόμενα;