ΚΥΠΡΟΣ

Στην Επιτροπή Θεσμών προσχέδιο για χρηματοπιστωτικό σύστημα

Στην Επιτροπή Θεσμών προσχέδιο για χρηματοπιστωτικό σύστημα

Σε εξέλιξη βρίσκεται συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Θεσμών προκειμένου να υπάρξει καταγραφή τοποθετήσεων των κομμάτων και τελική διαμόρφωση του κειμένου της έκθεσης για τη λειτουργία των θεσμών του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Παρά το ότι ο Κανονισμός της Βουλής προβλέπει κλειστές συνεδρίες για τις τοποθετήσεις των κομμάτων και τη διαμόρφωση εκθέσεων, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Συλλούρης επέτρεψε στους δημοσιογράφους να παρακολουθήσουν τη σημερινή συνεδρία, η οποία ξεκίνησε με ανάγνωση επιστολών οι οποίες λήφθησαν στην Επιτροπή από πρόσωπα ή/και εταιρείες για τις οποίες γίνονται αναφορές στο προσχέδιο της έκθεσης.

Ήδη έχουν κατά τα πρώτα 90 λεπτά αναγνωσθεί λέξη προς λέξη επιστολές από την Τράπεζα Πειραιώς, την AristoDevelopers, εκπροσώπου της εταιρείας Μουσκή, τον βουλευτή του ΔΗΣΥ Πρόδρομο Προδρόμου, και τον πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Αριστοφάνη Γεωργίου, προκειμένου - όπως ελέχθη - με τις παρεμβάσεις βουλευτών-μελών της Επιτροπής να διαφοροποιηθούν ενδεχομένως σχετικές αναφορές στο κείμενο της υπό διαμόρφωση τελικής έκθεσης.

Η ΕΔΕΚ επιρρίπτει πολιτικές ευθύνες στην προηγούμενη αλλά και στην παρούσα κυβέρνηση καθώς και στις εποπτικές αρχές και τα ΔΣ των τραπεζών. Αναμένεται επίσης να ζητήσει έρευνα για την προνομοιακή μεταχείριση πολιτικών.

Πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Κληρίδης: Eπικρίνει βουλευτές για την κρίση στη Κύπρο