ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Καθήκον της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα στον λαό

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου: Καθήκον της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα στον λαό

Επιταγή προς την Ιερά Αρχιεπισκοπή Κύπρου για το φιλανθρωπικό της έργο παρέδωσε σήμερα η Συνεργατική Κεντρική Τράπεζα.

Την επιταγή, ύψους 5.000 ευρώ, παρέδωσε στον Αρχιεπίσκοπο Κύπρου Χρυσόστομο Β` ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν στην Αρχιεπισκοπή.

Ο Αρχιεπίσκοπος ευχαρίστησε τον κ. Χατζηγιάννη για τη στήριξη του Συνεργατισμού προς το φιλανθρωπικό έργο που επιτελεί η Εκκλησία και ευχήθηκε όπως πολύ σύντομα ανατείλουν καλύτερες μέρες και για τα τραπεζιτικά ιδρύματα, τον τόπο και τον λαό.

“Η Εκκλησία κρατά το σφυγμό του λαού μας, ξέρει τι θέλει, του συμπαρίσταται και αυτή τη συμπαράσταση θα τη συνεχίσει προς το λαό γιατί περνά δύσκολες ώρες και είναι καθήκον και υποχρέωση της Εκκλησίας να σταθεί δίπλα σε αυτόν τον λαό”, είπε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ευχαρίστησε το Συνεργατισμό για τη βοήθεια που προσέφερε λέγοντας ότι αποδεικνύει ότι ο Συνεργατισμός βρίσκεται δίπλα στον πολίτη και κυρίως στον άνθρωπο που έχει ανάγκη.

“Αυτή ήταν η πορεία του Συνεργατισμού και χαίρομαι γιατί τη συνεχίζουν και σήμερα παρά τις δυσκολίες” κατέληξε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Πρόεδρος της Επιτροπείας της Συνεργατικής Κεντρικής Τράπεζας Νικόλας Χατζηγιάννης δήλωσε ότι η χρηματική βοήθεια αποτελεί μέρος ενός παγκύπριου προγράμματος για τα κοινοτικά παντοπωλεία.

“Έχουμε συνεργασία και με την Μητρόπολη Κωνσταντίας και Ταμασού για αυτά τα θέματα και δεν θα είναι μια προσπάθεια αποσπασματική, θα τη συνεχίσουμε διότι είναι μέρος του Συνεργατισμού, μέρος του οικοδομήματος που ονομάζεται Συνεργατικό Κίνημα, να είμαστε κοντά στον άνθρωπο”, είπε.

Πρόσθεσε ότι στόχος είναι όπως με τη σταθεροποίηση και ανάκαμψη του Συνεργατισμού να μπορέσει ο Συνεργατισμός να συνεισφέρει ακόμη περισσότερο στον τόπο.

Ο κ. Χατζηγιάννης εξήρε το έργο της Εκκλησίας, λέγοντας ότι επιτελεί ένα σημαντικό κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο “με τόση δύναμη και τόση προσπάθεια”.

Το όλο πρόγραμμα ανέρχεται στα 50,000 ευρώ και η Αρχιεπισκοπή έχει πάρει ένα μέρος, πέντε χιλιάδες, είπε, προσθέτοντας ότι έχουν δοθεί και άλλα ποσά λίγο μεγαλύτερα στις Μητροπόλεις.

Διαβάστε επίσης

Γιατί μετακινείται η ημερομηνία του Πάσχα