ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: Ζητούν από την ΕΕ μία ενωμένη Κύπρο

Κατεχόμενα: Ζητούν από την ΕΕ μία ενωμένη Κύπρο

Επιστολή προς Μπαρόζο και ΕΕ έστειλε η πρωτοβουλία για την λύση της κοινωνίας των πολιτών, στην οποία συμμετέχουν τ/κ μη κυβερνητικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις, για το Κυπριακό.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, στην επιστολή ζητούν την ενθάρρυνση της ΕΕ προκειμένου να συνεχιστεί η θετική ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί στις δύο κοινότητες μετά την έναρξη των διαπραγματεύσεων. Η επιστολή, ημερομηνίας 18 Απριλίου, μεταφέρθηκε στον Πρόεδρο της Κομισιόν, Χοσέ Μανουέλ Μπαρόζο από τη συντεχνία των Τ/κ δασκάλων (KTOS) και αντίγραφα της εστάλησαν επίσης στην αγγλική και τουρκική γλώσσα προς τον Πρόεδρο του Συμβουλίου της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον Επίτροπο, Στέφαν Φούλε και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Μάρτιν Σούλζ.

Στην επιστολή η τ/κ πρωτοβουλία υπογραμμίζει ότι παρακολουθεί την επανέναρξη των συνομιλιών στην Κύπρο με ελπίδα και ενθουσιασμό και τονίζει ότι η νέα διαδικασία που έχει ως στόχο την εξεύρεση συνολικής λύσης στο πρόβλημα και σε μια Ενωμένη Κύπρο, θα πρέπει να είναι μια μη αναστρέψιμη διαδικασία.

Η πρωτοβουλία χαιρετίζει τη δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μετά την υπογραφή του κοινού ανακοινωθέντος και την έντονη αποφασιστικότητά της για την αύξηση των προσπαθειών για την προετοιμασία των Τ/κ όσον αφορά την εφαρμογή του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Η τ/κ πρωτοβουλία επισημαίνει στην επιστολή ότι ο “τ/κ λαός” υποστηρίζει τη διαδικασία των διαπραγματεύσεων και ζητεί τη συνεργασία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής προκειμένου οι Τ/κ να εκπληρώσουν τις ευθύνες τους και να επιτύχουν την εφαρμογή του κοινοτικού κεκτημένου.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Μπαν Κι Μουν: «Ισες αποστάσεις» μεταξύ των δυο πλευρών στη Κύπρο