ΚΥΠΡΟΣ

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι γιόρτασαν πρώτη φορά μαζί από το 1958!

Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι γιόρτασαν πρώτη φορά μαζί από το 1958!

Η ελληνοκυπριακή συνδικαλιστική οργάνωση ΠΕΟ και η τουρκοκυπριακή Ντεβίς γιόρτασαν απόψε –για πρώτη φορά μετά το 1958– με κοινή εκδήλωση την εργατική Πρωτομαγιά.


Οι ηγέτες των δύο αριστερών οργανώσεων στις ομιλίες κατάγγειλαν την μνημονιακή πολιτική και τις νεοφιλελεύθερες πρακτικές της Τρόικας, αλλά και της Τουρκίας.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΕΟ, Πάμπης Κυρίτσης, και ο πρόεδρος της Ντεβίς, Μεχμέτ Σεΐς, αναφέρθηκαν στην επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα και οι κατακτήσεις των εργαζομένων, προσθέτοντας ότι ο κοινός αγώνας πρέπει να ενταθεί.

Μίλησαν επίσης για κοινά χαρακτηριστικά, που παρουσιάζουν τα προγράμματα της Τρόικας στην Κύπρο και της Τουρκίας στα κατεχόμενα.

Τόνισαν ότι χωρίς την επίλυση του Κυπριακού και την επανένωση της Κύπρου και του λαού της καμιά εργατική κατάκτηση δεν θα είναι σταθερή.

Η εκδήλωση περιλάμβανε πορεία της ΠΕΟ και της νεολαίας του ΑΚΕΛ, της ΕΔΟΝ, προς το Λήδρας Πάλας και συνάντηση με την αντίστοιχη πορεία των τουρκοκυπρίων συνδικαλιστών στο γήπεδο Τσετίν Καγιά, στη νεκρή ζώνη.

Διαβάστε επίσης: «Πάπιες» οι Τούρκοι για την οριοθέτηση υφαλοκρηπίδας