ΚΥΠΡΟΣ

Εκτακτη συνάντηση Τρόικας- Υπ. Υγείας Κύπρου

Εκτακτη συνάντηση Τρόικας- Υπ. Υγείας Κύπρου

Νέα συνάντηση του Υπουργού Υγείας με την αντιπροσωπεία της Τρόικας είναι αυή την ώρα σε εξέλιξη στην Κύπρου και αφορά σ το Γενικό Σχέδιο Υγείας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, υπάρχουν ανοιχτά θέματα που αφορούν το ΓεΣΥ εξ ου και κρίθηκε απαραίτητο, όπως σήμερα πραγματοποιηθεί νέα συνάντηση των αρμοδίων αρχών της Κύπρου με το κλιμάκιο της

Τρόικας σε μια προσπάθεια κατάληξης επί του θέματος. “Οι συζητήσεις δεν ολοκληρώθηκαν, υπάρχουν ακόμα διαφωνίες και γι' αυτό συνεχίζεται σήμερα η διαπραγμάτευση”, μας δήλωσε αρμόδια πηγή.

Λόγω αυτής της εξέλιξης η προγραμματισμένη για την ίδια ώρα δημοσιογραφική διάσκεψη του Υπουργού Υγείας, κατά την οποία αναμενόταν να προβεί σε εξαγγελίες για το θέμα, αναβλήθηκε για τις 3 το απόγευμα.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη και της Διοικητού της Κεντρικής Τράπεζας Χρυστάλλας Γιωρκάτζη με την Τρόικα και δεν αποκλείεται η συζήτηση με τον Υπουργό Υγείας να γίνει στην παρουσία και με τη συμμετοχή τους.

Ο ΥΠΟΙΚ και η Διοικητής θα συζητήσουν σήμερα τις προϋποθέσεις που θέτει η Τρόικα για την εκταμίευση της επόμενης δόσης, το προσχέδιο του επικαιροποιημένου μνημονίου τόσο για τα δημοσιονομικά και τις μεταρρυθμίσεις, όσο και για το χρηματοπιστωτικό τομέα.

Όπως είχε μεταδώσει χθες το ΚΥΠΕ, η Τρόικα έθεσε ως προϋπόθεση για εκταμίευση της επόμενης δόσης, τη ψήφιση των κανονισμών του Δημοσιονομικού Συμβουλίου, την ψήφιση του νόμου για τη σύνθεση της Αρχής Εξυγίανσης και την αποστολή αναφοράς μέχρι το τέλος Μαϊού στον ΟΟΣΑ για τις ενέργειες που έχουν γίνει το τελευταίο εξάμηνο για αντιμετώπιση του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος.

πηγη ΠΟΛΙΤΗΣ

Διαβάστε επίσης

Στο Σικάγο ο Κασουλίδης-Η Τ/κ βάζει νέους όρους;