ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: «H αποχή αποδυναμώνει τη φωνή μας»

Αναστασιάδης: «H αποχή αποδυναμώνει τη φωνή μας»

Ο Πρόεδρος της δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στις 9.30 στο Λανίτειο Λύκειο στη Λεμεσό.

Σήμερα είναι η Ημέρα της Ευρώπης, των ευρωπαίων πολιτών, που καλούνται να αναδείξουν ένα Ευρωκοινοβούλιο με αυξημένες πλέον τις εξουσίες είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και κάλεσε το σύνολο των Κυρίων πολιτών να δώσουν δυναμικά το παρόν τους.

Η αποχή, είπε, αποδυναμώνει τη φωνή μας και την επιθυμία μας να έχουμε μία Ευρώπη πιο αποτελεσματική, με πιο ανθρώπινο πρόσωπο, με πολιτικές κοινωνικής συνοχής και αλληλεγγύης, ενώ σαν Κύπριοι διεκδικούμε την ενεργότερη εμπλοκή της ΕΕ στην υποβοήθηση επίλυσης του κυπριακού, με βάση ευρωπαϊκές αρχές και αξίες.

Ας δώσουμε, είπε, με την ψήφο μας, ο κάθε πολίτης, ανεξάρτητα του τι θα ψηφίσει, ισχυρή την εντολή στους έξι ευρωβουλευτές, αλλά και ισχυρή τη φωνή μας μέσα στην Ευρώπη.

Από το αποτέλεσμα των εκλογών, πρόσθεσε, θα εξαρτηθεί και η εκλογή του Προέδρου της Επιτροπής και του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, θεσμοί σημαντικοί, που θα διαδραματίσουν εξίσου σημαντικό ρόλο. Γι αυτό επιδιώκουμε τη συνέχιση ή αύξηση της έντονης παρουσίας και εμπλοκής της ΕΕ στα δρώμενα ή τις που αφορούν το κυπριακό πρόβλημα. Συνεπώς, τόνισε, καλώ τους πολίτες να κάνουν επιλογές, που θα βοηθήσουν την Κύπρο.

ΠΗΓΗ sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Έρογλου: Eτοιμασία πακέτου μέτρων εμπιστοσύνης των δύο πλευρών