ΚΥΠΡΟΣ

Διαφάνεια στις χορηγίες προς τις ΜΚΟ

Διαφάνεια στις χορηγίες προς τις ΜΚΟ

Διαφάνεια στο γκρίζο τοπίο των χορηγιών προς τις εθελοντικές και τις μη Κυβερνητικές Οργανώσεις θα φέρει ο νόμος που προωθεί το Υπουργείο Εργασίας υπό τον συντονισμό του Επιτρόπου Εθελοντισμού και Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) Γιάννη Γιαννάκη.

Ο νόμος θα προβλέπει τη σύσταση Υπηρεσίας αξιολόγησης και ελέγχου και θα τεθεί σε εφαρμογή το 2015.

Ο κ. Γιαννάκης είπε ότι η νομοθεσία θα προβλέπει τη σύσταση σύγχρονης, αποτελεσματικής και ουσιαστικής υπηρεσία που θα εμπεδώνει τη διαφάνεια και την αξιοκρατία. Ο Επίτροπος είπε ότι το ποσό που δαπανάται σε χορηγίες υπολογίζεται από 15 μέχρι 20 εκατομμύρια, χωρίς πραγματική εικόνα για το ακριβές ποσό και πού καταλήγουν.

Την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε η πρώτη, υπό τον Επίτροπο, σύσκεψη με τη συμμετοχή των Υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών, του Γενικού Λογιστηρίου και του Τμήματος Διοίκησης και Προσωπικού στόχευε να δρομολογήσει τη σύσταση της Υπηρεσίας.

Σε δήλωση στο ΚΥΠΕ μετά τη σύσκεψη, ο Επίτροπος είπε ότι η διαδικασία προωθείται μετά από εισήγηση του Γραφείου του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για τη δημιουργία υπηρεσίας, η οποία θα συγκεντρώσει τις χορηγίες που δίνονται στις εθελοντικές και μη Κυβερνητικές.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Οι προϋποθέσεις για την εκταμίευση της 5ης δόσης στη Κύπρο