ΚΥΠΡΟΣ

Αναβολή δίκης για 2 Κύπριους που κατηγορούνται για βιασμούς

Αναβολή δίκης για 2 Κύπριους που κατηγορούνται για βιασμούς

Για τις 4 Ιουνίου αναβλήθηκε η δίκη των Νίκου Νικολάου 35 χρόνων από την Ορόκλινη και Κωνσταντίνου Λευκαρίτη 57 χρόνων επιχειρηματία από τη Λάρνακα, που κατηγορούνται για βιασμό και εκπόρνευσης δυο ανήλικων κοριτσιών, 14 και 15 χρονών.

Κατά τη σημερινή διαδικασία στο Κακουργιοδικείο, το οποίο συνεδρίασε στη Λάρνακα, ο πρώτος κατηγορούμενος Νίκος Νικολάου ανέφερε ότι ο δικηγόρος του αποσύρθηκε και ζήτησε χρόνο μέχρι να επιστρέψει από το εξωτερικό, όπου βρίσκεται, ο νέος του δικηγόρος.

Ως εκ τούτου ο Πρόεδρος του Κακουργιοδικείου Νικόλαος Σάντης όρισε ως νέα ημερομηνία, την ερχόμενη Τετάρτη 4 Ιουνίου στις 09.00 το πρωί.

Ζήτησε μάλιστα από τον κατηγορούμενο να μεταφέρει στο δικηγόρο του ότι στην επόμενη δικάσιμο θα πρέπει να είναι έτοιμος για ακρόαση της υπόθεσης σε περίπτωση που οι δύο δεν παραδεχθούν ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν.

Ο Εκπρόσωπος της Κατηγορούσας Αρχής Ανδρέας Αριστείδου δεν έφερε ένσταση στην αναβολή και ζήτησε όπως οι δύο κατηγορούμενοι παραμείνουν υπό κράτηση μέχρι την επόμενη δικάσιμο, αίτημα που έγινε αποδεκτό.

Στην προηγούμενη δικάσιμο, δηλαδή στις 14 Μαΐου, η Πρόεδρος του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας Αλεξάνδρα Λυκούργου είχε αποφασίσει την παραπομπή των δύο κατηγορουμένων ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Κύπρου.

Η υπόθεση αυτή, που συγκλονίζει την κυπριακή κοινωνία, ήρθε στην επιφάνεια μετά που η 15χρονη Κυπρία κατήγγειλε στις 29.4.2014, στην Αστυνομία Λάρνακας, απαγωγή και βιασμό της από τον 35χρονο, που είπε ότι γνώρισε μέσω διαδικτύου και στη συνέχεια σεξουαλική επαφή της, παρά τη θέλησή της, με τον 57χρονο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΙΓΜΑ ο 57χρονος διαπραγματεύεται με την Κατηγορούσα Αρχή την παραδοχή κάποιων από τις κατηγορίες εναντίον του.

Οι ανήλικες

Οι δύο ανήλικες, που αντιμετωπίζουν προβλήματα χρήσης ουσιών, ακολουθούν συγκεκριμένα κρατικά προγράμματα πρόληψης και αποτοξίνωσης:

Η 14χρονη, βουλγαρικής καταγωγής, επισκέπτεται το ανοικτό πρόγραμμα «Περσέας» στη Λευκωσία, που είναι Κέντρο Συμβουλευτικής Εφήβων και Οικογένειας, και η 15χρονη φιλοξενείται στο κλειστό πρόγραμμα αποτοξίνωσης «Άνωση» στη Λεμεσό.

Υπενθυμίζουμε ότι μετά την καταγγελία και τη σύλληψη των δύο υπόπτων, η Επίτροπος Προστασίας των Δικαιωμάτων του Παιδιού Λήδα Κουρσουμπά δήλωσε, σε τηλεοπτικές εκπομπές, ότι η 15χρονη ήταν κατά τα τελευταία πέντε χρόνια, δηλαδή από τα 10 της χρόνια, χρήστης ναρκωτικών, ότι εκπορνευόταν και ότι ήταν γνωστή στις υπηρεσίες του κράτους, το οποίο απέτυχε ουσιαστικά να την προστατεύσει, παρά τις όποιες προσπάθειες μεμονωμένων, φιλότιμων υπαλλήλων.

πηγη sigmalive.com

Διαβάστε επίσης

Στη Κύπρο αρχίζει αύριο η δίκη επιχειρηματία για βιασμό ανηλίκων