ΚΥΠΡΟΣ

Τι κρύβεται πίσω από τις στυγερές δολοφονίες στην Αγία Νάπα;

Τι κρύβεται πίσω από τις στυγερές δολοφονίες στην Αγία Νάπα;

-Νεκρός από πυρά αγνώστων ο πατέρας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη τον οποίο είχαν προσπαθήσει να δολοφονήσουν το 2012

-Το χρονικό της υπόθεσης - Σε επιφυλακή και οι ελληνικές Αρχές

Σοκ έχει προκαλέσει στην Κύπρο τον νέο φονικό που σημειώθηκε στην περιοχή της Αγίας Νάπας.

Το βράδυ της Παρασκευής ο 73χρονος Γιάννης Καλοψιδιώτης, πατέρας του επιχειρηματία Φάνου Καλοψιδιώτη, ο οποίος ήταν ο στόχος του πενταπλού φόνου που διεπράχθη τον Ιούνιο του 2012, δολοφονήθηκε από αγνώστους στο εξοχικό του.

Το θύμα βρισκόταν στο αγρόκτημα και όταν άκουσε τα σκυλιά να γαβγίζουν βγήκε να δει τι συμβαίνει. Άγνωστος ή άγνωστοι που του είχαν στήσει καρτέρι τον πυροβόλησαν με πυροβόλο όπλο και τον σκότωσαν εν ψυχρώ.

Τέσσερις σφαίρες τον έπληξαν σε διάφορα μέρη του σώματός του. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αμμοχώστου, ο φόνος διαπράχθηκε στις 9.45 χθες βράδυ με μόνη αυτόπτη μάρτυρα τη σύζυγο του θύματος.

Η αστυνομίας της Κύπρου διεξάγει από χθες έρευνες και ανακρίσεις για να διαπιστωθεί κατά πόσον ο δράστης είχε συνεργούς και αν χρησιμοποιήθηκαν περισσότερα από ένα όπλα. Ήδη είπε, λήφθηκαν καταθέσεις από ορισμένα πρόσωπα ενώ από τη σκηνή έχουν παραληφθεί διάφορα τεκμήρια.

Τι είχε γίνει το 2012

Ο γιος του θύματος Φάνος Καλοψιδιώτης ήταν ο στόχος των δραστών του πενταπλού φόνου που έγινε ξημερώματα της 23ης Ιουνίου 2012 στην πλατεία της Αγίας Νάπας.

Τότε, τρεις Κύπριοι και δύο Ρουμάνοι εκτελέστηκαν εν ψυχρώ μετά από καρτέρι που τους είχαν στήσει οι δράστες οι οποίοι και τους γάζωσαν με πιστόλια στο κεφάλι και στο στήθος. Στόχος ήταν ο επιχειρηματίας Φάνος Καλοψιδιώτης, ο οποίος όμως δεν βρισκόταν στο αυτοκίνητο.

Στις 3:30 τα ξημερώματα στις 23 Ιουνίου επέβαιναν σε αυτοκίνητο, το οποίο κινείτο σε σκοτεινό περιφερειακό δρόμο πίσω από την κεντρική πλατεία της Αγίας Νάπας στην Οδό Καταλυμάτων. Το αυτοκίνητο είχε αναχωρήσει από γνωστή μπυραρία, στη συμβολή της οδού Καταλυμάτων με την οδό Λουκά Λουκά.

Οι δράστες άρχισαν να πυροβολούν το όχημα ενώ αυτό ήταν εν κινήσει, ανέκοψαν την πορεία του οχήματος, το οποίο συνέχισε ακυβέρνητο την πορεία του, προσέκρουσε σε σταθμευμένο όχημα και ακινητοποιήθηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόλις δέχθηκαν τους πυροβολισμούς, ο οδηγός, κατέβηκε από το αυτοκίνητο και προχώρησε περίπου 3 μέτρα. Έπεσε στο έδαφος και αμέσως οι δράστες στάθηκαν από πάνω του και τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ.

Στη συνέχεια πυροβολήθηκαν και οι άλλοι τέσσερις που βρισκόταν στα καθίσματα του αυτοκινήτου.

Σε επιφυλακή και οι ελληνικές Αρχές

Για την υπόθεση της Αγίας Νάπας βρίσκονται σε επιφυλακή και οι ελληνικές Αρχές.

Ανάλογα με την πορεία των ερευνών θα υπάρξει ενημέρωση και προς την Ελληνική Αστυνομία, με δεδομένο ότι στην πρώτη δολοφονία υπήρχε εμπλοκή Έλληνα αντιεξουσιαστή, για τη σύλληψη του οποίου είχε βοηθήσει η ελληνική αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Διαβάστε επίσης:

Παραδόθηκε στην αντιτρομοκρατική για το έγκλημα στην Αγία Νάπα