ΚΥΠΡΟΣ

Γεωργιάδης: Στόχος η είσπραξη €100 εκατ. από ακίνητα

Γεωργιάδης: Στόχος η είσπραξη €100 εκατ. από ακίνητα

Η είσπραξη των €100 εκ. από τη φορολογία των ακινήτων, είναι ο απώτερος στόχος του Υπουργείου Οικονομικών, ανέφερε μιλώντας στο "Μεσημέρι και Κάτι" της τηλεόρασης Σίγμα ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης.

Αυτό, σημείωσε, μπορεί να γίνει είτε με τη νέα νομοθεσία που ετοίμασε η Κυβέρνηση, στην οποία περιλαμβάνεται η επικαιροποίηση των αξιών των ακινήτων, είτε με την περσινή μέθοδο, η οποία αφορούσε αξίες του 1980.

Πάντως, σύμφωνα και με απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου, η Κυβέρνηση δεν προτίθεται να καταθέσει νέα πρόταση για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας.

Εναπόκειται στη Βουλή, είπε μετά το πέρας της συνεδρίας ο υπουργός Οικονομικών, να συζητήσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο και να προβεί στις τροποποιήσεις, που κρίνει αναγκαίες.

Σε ερώτηση τι θα συμβεί, εάν η Βουλή καταψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο, ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι σε μια τέτοια περίπτωση θα παραμείνει σε ισχύ η περσινή φορολογία. «Είναι μια επιλογή που θα γίνει σεβαστή, δεδομένου ότι το Κράτος θα εισπράξει το ίδιο ποσό με πέρσι», ανέφερε.

Διαβάστε επίσης

Το χαλούμι πάει...Βρυξέλλες