ΚΥΠΡΟΣ

YΠΟΙΚ: Σύσκεψη για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων

YΠΟΙΚ: Σύσκεψη για το νομοσχέδιο των εκποιήσεων

Έκτακτη σύσκεψη μεταξύ του Υπουργού Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη, του Υπουργού Εσωτερικών Σωκράτη Χάσικου και του Γενικού Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη, πραγματοποιείται αυτή τη στιγμή στο Υπουργείο Οικονομικών, με στόχο την τελική συζήτηση για το θέμα του καταρτισμού του νομοσχεδίου για τις εκποιήσεις.

Αυτό ανέφερε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Εσωτερικών, προσθέτοντας ότι το όλο θέμα "βρίσκεται στην κορύφωσή του".

Στη δημιουργία ανθρώπινων συνθηκών για τον οφειλέτη με ταυτόχρονο σεβασμό των δικαιωμάτων του δανειστή να εισπράξει τα χρήματα που έχει δανείσει, στοχεύει η Κυβέρνηση μέσα από το νομοσχέδιο που θα διέπει τις εκποιήσεις ενυπόθηκων ακινήτων, δήλωσε ο Υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος.

Σε δηλώσεις του λίγο πριν μεταβεί στο ΥΠΟΙΚ για την κυβερνητική σύσκεψη, ο κ. Χάσικος ανέφερε ότι «εκείνο που θέλω να πω είναι ότι ακόμα γίνονται διεργασίες, οι οποίες μπορεί να είναι στην κορύφωσή τους». Διευκρίνισε παράλληλα ότι το νομοσχέδιο είναι αρμοδιότητα του ΥΠΟΙΚ με το ΥΠΕΣ να εμπλέκεται μέσω του Κτηματολογίου, το οποίο λειτουργεί με τρόπο υποβοηθητικό και συμβουλευτικό.

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συζητήσεις με την Τρόικα, ο κ. Χάσικος σημείωσε ότι «η Κυβέρνηση πρωτίστως θα συμπεριφερθεί ανθρώπινα».

«Δηλαδή μέσα από τις όποιες εισηγήσεις της ή και τη νομοθεσία αυτή καθεαυτή που θα καταθέσει στη Βουλή στοχεύει στο να διαμορφωθούν ανθρώπινες συνθήκες», πρόσθεσε ο ΥΠΕΣ.

Επεσήμανε ωστόσο ότι «από την άλλη θα πρέπει να σεβαστούμε και το δικαίωμα του δανειστή να εισπράξει αυτά που πρέπει να εισπράξει από τους οφειλέτες και επειδή στην Κύπρο επί δεκαετίες φροντίζαμε να ξοδεύουμε πολύ περισσότερα απ' όσα κερδίζαμε ή είχαμε ως εισόδημα, φτάσαμε δυστυχώς σε αυτό το σημείο σήμερα, όπου τίθεται το θέμα των εκποιήσεων».

«Θα προσπαθήσουμε κατά τον πλέον ανώδυνο τρόπο να το ξεπεράσουμε και αυτό», κατέληξε ο Υπουργός Εσωτερικών.

Πηγή ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αιμιλίου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας