ΚΥΠΡΟΣ

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Ανέλαβε καθήκοντα ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς

Ανέλαβε σήμερα τα καθήκοντά του ο νέος αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, αντιστράτηγος Γεώργιος Μπασιακούλης, ο οποίος προέρχεται από τις ελληνικές ένοπλες δυνάμεις.

Ο Πρόεδρος, Νίκος Αναστασιάδης, υπογράμμισε ότι «είμαστε υποχρεωμένοι να διατηρούμε υψηλά επίπεδα μαχητικής και επιχειρησιακής ετοιμότητας και ικανότητας της Εθνικής Φρουράς για να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά οι όποιες προκλήσεις». Ταυτόχρονα, επανέλαβε τη θέση πως «όσο πιο ισχυρή είναι η αποτρεπτική δύναμη της Εθνικής Φρουράς, τόσο πιο ενισχυμένη είναι και η Ελληνοκυπριακή πλευρά στις διαπραγματεύσεις».

Παράλληλα, ο Κύπριος Πρόεδρος επισήμανε ότι με την ανακάλυψη υδρογονανθράκων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κυπριακής Δημοκρατίας οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας καλούνται να αναλάβουν, σε συνεργασία με στρατηγικούς ενεργειακούς εταίρους, έναν νέο αναβαθμισμένο ρόλο προστασίας των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Ο Νίκος Αναστασιάδης εξέφρασε ευχαριστίες προς την Ελλάδα και προς τον απερχόμενο αρχηγό, τον στρατηγό Στυλιανό Νάση, για τις πολύτιμες υπηρεσίες του στην Εθνική Φρουρά.

Διαβάστε επίσης:

Συγκλονιστικές εικόνες: Ο Αττίλας σε φωτογραφίες που τράβηξαν οι Τούρκοι