ΚΥΠΡΟΣ

Παλαιοί μέτοχοι Τρ.Κύπρου: Ετοιμάζονται για ομαδικές αγωγές

Παλαιοί μέτοχοι Τρ.Κύπρου: Ετοιμάζονται για ομαδικές αγωγές

Οι παλαιοί μέτοχοι της Τράπεζας Κύπρου ζητούν την τήρηση όλων των απαραίτητων προϋποθέσεων πριν από την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου , προτάσσοντας την αποκατάσταση των δικαιωμάτων τους, που, όπως υποστηρίζουν, πλήγηκαν μετά τις αποφάσεις του Μαρτίου του 2013.

Επισημαίνουν ότι για να προχωρήσει η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας Κύπρου πρέπει προηγουμένως να τύχει της έγκρισης της Γενικής της Συνέλευσης και να γίνει προσφορά σε παλαιούς μετόχους για συμμετοχή τους σε αυτή.

«Το χειρότερο είναι που η ΚΤ αποφάσισε να δεχθεί επενδυτές από το εξωτερικό για να έρθει φρέσκο χρήμα μέσα και απαγόρευσε στους νέους επενδυτές που υποχρεωτικά τους έκανε αφού ήταν καταθέτες και δεν τους επιτρέπουν να ανακεφαλαιώσουν την τράπεζα (...) και το χειρότερο είναι ότι αυτά τα fund θέλουν να καθορίσουν και την τιμή της μετοχής. Αυτοί θέλουν να κερδίσουν. Όταν έχουν το δικαίωμα να θέσουν την τιμή της μετοχής, η τράπεζα θα ξεπουληθεί», δήλωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Πρόσθεσε ότι "η αδικία είναι πασιφανής, όμως λείπει η βούληση για την αποκατάσταση του δικαίου".

Ο Σύνδεσμος Παλαιών Μετόχων Τράπεζας Κύπρου συγκαλεί νέα Γενική Συνέλευση τη Δευτέρα 28 Ιουλίου στο Ίδρυμα Αρχιεπισκόπου Μακαρίου στην Αρχιεπισκοπή στις έξι το απόγευμα, προκειμένου να ενημερώσει τα μέλη του και τις 88000 παλαιούς μετόχους για τα ευρήματα μελέτης, που εμπειρογνώμονες εκπόνησαν για λογαριασμό του συνδέσμου, με αντικείμενο την οικονομική κατάσταση της Τράπεζας και το καθεστώς των μετόχων της πριν και μετά τα γεγονότα του Μαρτίου του 2013.

Διαβάστε επίσης

H Kύπρος πάει... στα διεθνή δικαστήρια την Ελλάδα!