ΚΥΠΡΟΣ

Λήγει η προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων στη Κύπρο

Λήγει η προθεσμία για υποβολή φορολογικών δηλώσεων στη Κύπρο

Το Τμήμα Φορολογίας ανακοίνωσε ότι η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Φ.Π.Α. και η πληρωμή του οφειλόμενου φόρου της πρώτης κατηγορίας των εγγεγραμμένων στο Μητρώο Φ.Π.Α. προσώπων, των οποίων η φορολογική περίοδος έληξε στις 30 Ιουνίου 2014, μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014 καθότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής τους, 10 Αυγούστου 2014, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η φορολογική δήλωση δεν φθάσει έγκαιρα στο Τμήμα Φορολογίας, τότε θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση που ανέρχεται στα €51.

Υποδεικνύεται επίσης ότι τυχόν καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου φόρου προς τον Έφορο Φορολογίας συνεπάγεται την επιβολή πρόσθετου φόρου που ανέρχεται στο 10% του ποσού που παραμένει απλήρωτο μετά τις 11 Αυγούστου 2014. Περαιτέρω καθυστέρηση πληρωμής οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού συνεπάγεται και την καταβολή τόκου προς 4,5% ετησίως.

Η υποβολή της Δήλωσης INTRASTAT για τον μήνα Ιούλιο 2014, μπορεί να γίνει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Αυγούστου 2014, λόγω του ότι η τελευταία ημερομηνία υποβολής, 10 Αυγούστου 2014, δεν είναι εργάσιμη μέρα.

Υπενθυμίζεται ότι σε περίπτωση που η Δήλωση INTRASTAT δεν φθάσει έγκαιρα στο Τμήμα Φορολογίας, τότε θα επιβληθεί χρηματική επιβάρυνση ύψους €15 για κάθε Δήλωση.

Σε περίπτωση που κάποιο πρόσωπο δεν έχει παραλάβει ή έχει απολέσει το έντυπο της φορολογικής δήλωσης, θα πρέπει να αποτείνεται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας για επανεκτύπωση του.

Για οποιεσδήποτε πρόσθετες πληροφορίες ή διευκρινίσεις οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποτείνονται στα κατά τόπους Επαρχιακά Γραφεία του Τμήματος Φορολογίας στη Λευκωσία, Λεμεσό, Λάρνακα, Αμμόχωστο και Πάφο.

Διαβάστε επίσης

Στο 112,2% του ΑΕΠ το δημόσιο χρέος της Κύπρου