ΚΥΠΡΟΣ

Εκδήλωση Μνήμης για την 40η επέτειο κατάληψης της Κερύνειας

Εκδήλωση Μνήμης για την 40η επέτειο κατάληψης της Κερύνειας

Εκδήλωση μνήμης, τιμής και αγώνα για την 40η επέτειο κατάληψης της Κερύνειας πραγματοποιήθηκε την Τρίτη στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση όλων των φορέων Κερύνειας «το άναμμα φλόγας στη μνήμη των ηρώων και πεσόντων της εισβολής σηματοδότησε την έναρξη της εκδήλωσης».

Μέλη των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου, Καραβά και η Νεολαία Μύρτου, κρατώντας αναμμένες δάδες, έλαβαν μέρος σε συμβολική πορεία από την είσοδο του Τύμβου της Μακεδονίτισσας μέχρι τον το χώρο του μνημείου όπου και ακολούθησε το άναμμα φλόγας.

Μια συμβολική ενέργεια, αναφέρεται, «τιμής και δόξας για όλους όσους έπεσαν για τα ιδανικά της ελευθερίας και της δημοκρατίας».

Ακολούθησε τρισάγιο από τον Μητροπολίτη Κυρηνείας Χρυσόστομο, χαιρετισμός εκ μέρους των Δημοτικών Συμβουλίων Νεολαίας των Δήμων Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά από τον Αντιπρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Κερύνειας Χρίστο Κουμίδη, καθώς και χαιρετισμός του Προεδρου του Συνδέσμου Αποδήμων Λαπήθου, Καραβά και περιχώρων Μεγάλης Βρετανίας Σάββα Παυλίδη.

Εκ μέρους των διοργανωτών απεύθυνε ομιλία ο Δήμαρχος Λαπήθου Νεοπτόλεμος Κότσαπας και εκ μέρους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, απηύθυνε χαιρετισμό ο Υπουργός Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος, Νίκος Κουγιάλης.

Στη συνέχεια έγινε κατάθεση στεφάνων από αξιωματούχους της πολιτείας, εκπροσώπους κομμάτων, Στρατού, Αστυνομίας, Δήμους, Κοινότητες και Σωματεία, καθώς επίσης ανάγνωση και έγκριση ψηφίσματος το οποίο θα κοινοποιηθεί στην πολιτική ηγεσία του τόπου.

Η παρουσίαση του προγράμματος της εκδήλωσης έγινε από τη γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου Νεολαίας Δήμου Καραβά Ιωάννα Δημοσθένους.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τους Δήμους Κερύνειας, Λαπήθου και Καραβά, τα Προσφυγικά Σωματεία «H Λάπηθος», «Ο Καραβάς», τον Όμιλο Γυναικών Επαρχίας Κερύνειας και την Ένωση Κοινοτήτων Επαρχίας Κερύνειας, σε συνεργασία με την Μητρόπολη Κερύνειας και τα προσφυγικά σωματεία της επαρχίας.


ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Διαβάστε επίσης

Αυστραλία: Ομογενείς διαδήλωσαν για την επέτειο της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο