ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης-Έρογλου: Συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Αναστασιάδης-Έρογλου: Συζήτηση για τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Νίκου Αναστασιάδη με τον Ντερβίς Έρογλου όπου συζητούν θέματα που αφορούν την μεθοδολογία των διαπραγματεύσεων και Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.

Η ατζέντα των σημερινών συνομιλιών οριστικοποιήθηκε στις χθεσινές συναντήσεις που είχε με τους διαπραγματευτές των δύο κοινοτήτων Μαυρογιάννη και Οζερσάι, η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γ.Γ. των Η.Ε., στην Κύπρο, Λίζα Μπάντενχαίμ.

Οι δύο διαπραγματευτές συζήτησαν θέματα οικονομίας, ασφάλειας και εγγυήσεων, τη σχέση μεταξύ ομοσπονδιακής κυβέρνησης και ομόσπονδων πολιτειών και τη σχέση μεταξύ ανεξάρτητων Αξιωματούχων και ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήρι

Στο μεταξύ, επίσκεψη στο ανθρωπολογικό εργαστήρι της διερευνητικής επιτροπής για τους Αγνοουμένους πραγματοποίησαν πριν από τη συνάντηση τους, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου.

Σε δηλώσεις του, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι η επίσκεψη εντάσσεται στο πλαίσιο των προσπαθειών της κυβέρνησης για πλήρη και αποτελεσματική διερεύνηση της τύχης των Αγνοουμένων. Μιλώντας χθες βράδυ σε εκδήλωση τιμής συγγενών Αγνοουμένων, στο Προεδρικό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τόνισε ότι στόχος είναι να τεθεί επιτέλους τέρμα στο ανθρωπιστικό αυτό πρόβλημα.

πηγη ΣΙΓΜΑ

Διαβάστε επίσης

Κυπριακό: Συναντήθηκαν εκ νέου Μαυρογιάννης-Οζερσάι