ΚΥΠΡΟΣ

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς κυβέρνηση: «Πατήστε πόδι» στην τρόικα

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου προς κυβέρνηση: «Πατήστε πόδι» στην τρόικα

Στο θέμα της εκποιήσεως περιουσιών αναφέρθη ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου Χρυσόστομος

«Καλούμε την κυβέρνηση να πατήσει επιτέλους και λίγο πόδι στην τρόϊκα. Ότι αποφασίσει η τρόικα πρέπει να γίνεται δεκτό από την κυβέρνηση γιατί έτσι θέλει η Ευρώπη;».

Ο προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου, άφησε σαφείς αιχμές, σε βάρος της κυβέρνησης. «Νομίζω ότι προτρέχουμε εμείς της Ευρώπης, το θέλουμε τις περισσότερες φορές και καλυπτόμεθα πίσω από την Ευρώπη», σημείωσε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τη Βουλή να μελετήσει με προσοχή το επίμαχο νομοσχέδιο και να θέσει ασφαλιστικές δικλείδες προστασίας όσων χτυπήθηκαν από την κρίση και δεν μπορούν να ανταποκριθούν στις δανειακές τους υποχρεώσεις.

«Υπάρχει μια μερίδα χρεωστών που μπορούν να πληρώνουν τα χρέη τους και δεν το πράττουν. Με εκείνους η κυβέρνηση να είναι αμείλικτη.», τόνισε ο μακαριότατος.

Το νομοσχέδιο πρέπει να ανακοπεί, λέγει ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.

«Θα αποτελέσει νέο μεγάλο πλήγμα για την κυπριακή οικονομία, όπως ήταν και το κούρεμα καταθέσεων. Αυτό που θα συμβεί, είναι μια διαδικασία "άλα ούνε άλα τρε", η οποία θα οδηγήσει τις τιμές των ακινήτων σε εξευτελιστικές τιμές. Γεγονός που θα επιφέρει, αλυσιδωτές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία», υποστήριξε ο Γιαννάκης Ομήρου.

Διαβάστε επίσης:

Οι «Πυρήνες Μηδενιστών» πίσω από την χειροβομβίδα στον ΣΚΑΪ

Σύρος: Αυτή είναι η ψαριά του καλοκαιριού

ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν δείτε αυτό το μήνυμα είναι απάτη–Υπόσχεται κέρδη χιλιάδων ευρώ

Παίζει καλή… μπάλα ο Ερντογάν – 3 γκολ σε 15 λεπτά (vid)

Ρόδος: Την εξασθένησε με ασκήσεις γιόγκα και την βίασε

Κρήτη: Βρήκαν σπίτι για τον Σήφη – Θα γίνει «κάτοικος» Ηρακλείου (vid)